Imke Courtois noemt haar verrassende voetbalontgoocheling van het jaar: "Laat het los!"

Imke Courtois had in De Zondag een uitgebreid interview met Frank Buyse. Het ging onder meer over de Rode Duivels, de knappe prestaties van de Red Flames en ... Glen De Boeck. De Vlaamse analiste noemde hem (en vooral de hele heisa errond) dé ontgoocheling van het jaar...

Imke Courtois De Zondag

De 35-jarige Imke Courtois beviel in augustus 2023 van een dochter, dus haar jaar is sowieso geslaagd. Ze was afgelopen jaar bijgevolg minder op het scherm te zien, maar dat wil niet zeggen dat ze geen analyses meer geeft. Integendeel, wekelijks heeft ze een soort van column in De Zondag waar ze vragen van Frank Buyse beantwoordt. Op het einde van het jaar was dat interview iets langer. Zo werd haar onder meer gevraagd naar de ontgoocheling van het jaar in voetballand.

Imke Courtois Glen De Boeck

Imke Courtois had het bijvoorbeeld niet over de heisa met Thibaut Courtois of het pensioen van Eden Hazard, maar wel over het geval Glen De Boeck. De voormalige coach van KV Kortrijk kwam vaak negatief in het nieuws en werd ook vrij snel ontslagen bij de Kerels. "De ontgoocheling van het jaar in voetballand? De hele polemiek rond Glen De Boeck: eerst zijn jas, dan zijn katten en zijn preisoep … Maar dan in twee richtingen: hij blééf zich tegen alles en iedereen verdedigen en de pers kreeg er maar niet genoeg van. En dus zeg ik tegen allemaal: Laat. Het. Los…!”, aldus Imke Courtois in De Zondag. Er kwamen trouwens al veel spottende reacties na het ontslag van De Boeck bij KV Kortrijk.

imke courtois quote

Imke Courtois Igor Thiago

Eerder liet Imke Courtois zich in De Zondag ook al uit over Igor Thiago van Club Brugge. "Thiago wordt stilaan een probleem. Hij werkt hard en maakt zich goed aanspeelbaar, maar hij mist echt wel de techniek om in de korte ruimte een topspits te zijn", aldus Imke Courtois begin oktober. Drie maanden later lijkt hij echter compleet te zijn ontploft, want de Braziliaan zit nu al aan twintig doelpunten dit seizoen!

imke courtois de zondag igor thiago

Igor Thiago scoorde tegen Westerlo nochtans de winning goal:

Ook interessant