Wie is Nunzio Engwanda, de verdediger van de RSCA Futures die geboren werd in 2007?

Nunzio Engwanda is een jonge centrale verdediger van Anderlecht die momenteel uitkomt voor de RSCA Futures in de Challenger Pro League. De Belgische jeugdinternational is een rastalent en iemand waar we in de toekomst nog veel van zullen horen. Hij wordt in december 2023 zestien jaar oud en werd de jongste speler ooit in het Belgisch profvoetbal! Bij Voetbalflitsen stellen we hem graag wat beter aan je voor.

Wie is Nunzio Engwanda RSCA Futures?

Nunzio Engwanda werd geboren op 1 december 2007 en wordt eind dit jaar dus zestien jaar oud. De jonge Belg speelt sinds 2014 voor de jeugd van RSC Anderlecht en is de broer van Alonzo Engwanda, die eveneens voor de RSCA Futures uitkomt en er zelfs kapitein is. Nunzio Engwanda stroomde deze zomer door naar de belofteploeg in de Challenger Pro League en mocht op speeldag één al meteen zijn debuut maken tegen Beerschot. Hij mocht toen 45 minuten meespelen op het Kiel. Op 30 augustus 2023 versierde hij zijn eerste basisplek, thuis tegen Lierse Kempenzonen (3-3 gelijkspel).

Nunzio Engwanda jongste speler ooit in Belgisch profvoetbal

Nunzio Engwanda kan zowel als centrale verdediger als defensieve middenvelder uit de voeten. Het rastalent speelt bij de RSCA Futures met het rugnummer 71 en is een man om in de gaten te houden. Het zal je niet verbazen dat hij een Belgisch jeugdinternational is. Op dit moment komt hij uit voor de Belgische U17, terwijl hij eerder al een vaste waarde was bij de U15 en U16. In september 2023 mocht hij nog minuten maken tegen Ierland. Nunzio Engwanda tekende afgelopen zomer zijn eerste profcontract bij Anderlecht en is zo tot de zomer van 2026 verbonden bij de club. Hij werd tegen Beerschot de jongste debutant ooit in het Belgisch profvoetbal, hij was toen amper vijftien jaar, acht maanden en elf dagen oud.

Ook interessant