Op 11/03/2017 werd Antwerp in 2de klasse kampioen tegen Roeselare … hier spelen de basisspelers nu

Het was een geweldig seizoen voor iedereen met een Antwerps hart. Niet alleen werd de Beker van België toegevoegd aan de erelijst van stamnummer één. Vorige week werden ze na een dolle slotspeeldag ook nog eens kampioen van België. Maar ook in 2017 kende The Great Old een echt boerenjaar met een titel in de toenmalige Proximus League. 

Roeselare - Antwerp 11 maart 2017 kampioenenmatch

Voor de nostalgische mensen onder ons vonden wij dit het perfecte moment om nog eens een keertje terug te blikken naar de elf basisspelers van destijds. Opvallend is dat er nog slechts één strijder overeind is gebleven en dat er velen nog steeds actief zijn in de lagere klassen van het Belgische voetbal. Eerder namen we de kampioenenploeg van Union in 2021 ook al eens onder de loep.

Hier spelen ze nu

Nadat ze de heenwedstrijd met 3-1 hadden gewonnen trokken deze elf spelers op 11 maart 2017 naar Schiervelde om in een onderling duel met Roeselare uit te maken wie kampioen werd in de toenmalige Proximus League, nu 1b. In West-Vlaanderen ging Antwerp met 1-2 winnen en steeg zo naar het hoogste niveau van het Belgsiche voetbal. Doelpunten kwamen er door Tuur Dierckx (die nu uitkijkt naar een nieuwe uitdaging) en Stallone Limbombe die toen nog op de bank begon.

Buiten Faris Haroun, die na dit seizoen jeugdtrainer zal worden bij Antwerp, speelt nog iedereen. Debaty (FC Luik), Dom (OH Leuven), Koné (Khaitan sc in Koeweit), Corryn (Beveren SK), Omolo (Visé), Dequevy (Houtvenne), Owusu (Sint-Eloois-Winkel-Sport). Momenteel is Hairemans dus de enige speler die nog actief is op het hoogste niveau bij KV Mechelen. Lekker ploegje dat onder leiding van coach Wim De Decker de titel en bijhorende promotie wist te bemachtigen!

Kampioenenploeg

Hier kan je nogmaals genieten van die spannende finale: