HEVIG! 2de Nationaler onder politiebegeleiding naar stadion na rellen in heenmatch (VIDEO)

Afgelopen zondag was het de derby tussen KRC Gent en Lokeren-Temse. Het was een wedstrijd op het scherpst van de snee, waarbij ook de vele toeschouwers in vorm waren. Na de heenwedstrijd op Daknam, waar er zware rellen waren, werd deze confrontatie gezien als een echte risicowedstrijd. Vooraf werden de bussen van Lokeren-Temse onder politiebegeleiding naar het stadion van KRC Gent gebracht en ook tijdens de wedstrijd was de politie massaal ter plaatse.

KRC Gent-Lokeren Temse

Dit seizoen zijn beide clubs actief in Tweede Nationale B. Terwijl KRC Gent niet denderend bezig is, doet Lokeren-Temse bovenin zeker mee voor de promotie naar Eerste Nationale. Het kan zich dan ook niet veel puntenverlies veroorloven als ze hogerop willen. Eerder dit seizoen kon KRC Gent al met 0-2 winnen van Lokeren-Temse. Ook dit weekend kon KRC Gent, dat veel lager gerangschikt staat, weer de drie punten pakken. Het was een rustige wedstrijd waarin de thuisploeg in de tweede helft op voorsprong kwam. In de blessuretijd kon KRC Gent de overwinning veilig stellen door de 2-0 te maken.

Rellen voorkomen

Na die beslissende 2-0 lijkt de boel even te gaan ontploffen. De bezoekende fans willen de confrontatie aangaan met de thuisaanhang, maar samen met de politie weten de stewards dat te voorkomen. Door het uitstekend optreden van de politie konden beide supporterskernen niet in contact komen met elkaar. Zie hieronder enkele beelden van de politiebegeleiding en van de sfeer tijdens de wedstrijd.