Alles wat je moet weten over het programma van de Rode Duivels in 2022: Nations League en WK

In november en december van 2022 trekken onze Belgen naar het WK in Qatar. Het is echter niet het enige interlandvoetbal dit jaar, want de Rode Duivels moeten eerst nog in de Nations League het beste in zichzelf boven halen. Het zal de ideale voorbereiding zijn op het langverwachte WK. Maar wat is hun programma juist? Hieronder kom je er alles over te weten. 

Programma Rode Duivels

Op vrijdag 3 juni om 20u45 openen de Rode Duivels de nieuwe Nations League-campagne tegen onze Noorderburen. Op de tweede speeldag, op maandag 6 juni om 20u45, spelen ze tegen Polen. Op vrijdag 10 juni speelt België zijn derde wedstrijd op verplaatsing tegen Wales. Drie dagen nadien, op maandag 13 juni om 20u45, volgt al de eerste wedstrijd van de 'terugronde', in en tegen Polen.

programma rode duivels nations league

Na de zomer valt de beslissing in de groepsfase. Op donderdag 22 september spelen de Rode Duivels thuis tegen Wales en op zondag 25 september is er de afsluiter in en tegen Nederland. De vier groepswinnaars in de A-divisie stoten door naar de Final Four, die in juni 2023 georganiseerd wordt. De nummers vier in de divisie A degraderen.

nations league belgie

WK in Qatar

Op 23 november om 20u speelt België zijn eerste wedstrijd op het WK in Qatar tegen Canada in het Ahmad Bin Ali-stadion. Vier dagen na die match, op zondag 27 november om 14u, speelt België tegen Marokko in het Al Thumama-stadion. 

wk rode duivels kalender

In de laatste match in de groepsfase van het WK, op 1 december om 16u, is Kroatië de tegenstander in het Ahmad Bin Ali-stadion.  Als de Rode Duivels doorgaan zal het bij kwalificatie voor de achtste finales sowieso uitkomen tegen de nummer één of twee van groep E, met daarin Spanje, Duitsland, Japan en Costa Rica of Nieuw-Zeeland.

Ook interessant