WAANZIN: Engelse traditieclub degradeert pas 3 matchen voor einde, na 21(!) punten aftrek

Derby County moet na dit seizoen degraderen uit de Championship, de Engelse tweede klasse. De ploeg staat onder leiding van de legendarische Wayne Rooney. De degradatie zat er eigenlijk al heel het seizoen aan te komen. De Engelse club moest de competitie beginnen met 21 strafpunten, omdat het de boekhoudregels had overtreden. Het is de eerste keer sinds 1985 dat Derby niet in één van de twee hoogste divisie zal spelen.

Derby County

Derby County werd opgericht in 1884 en was één van de oprichters van de Football League. Het is dus één van de oudste clubs ter wereld. Derby County speelde in haar lange geschiedenis slechts vier seizoenen niet in de eerste of tweede divisie. De prijzenkast is niet bijzonder groot, maar toch konden ze in 1946 de FA Cup winnen en in 1972 en 1975 werden ze zelfs Engels landskampioen. De jaren erna schommelden ze vaak tussen de hoogste klasse en de tweede klasse.

Championship

In 2008 waren ze voor het laatst actief in de Premier League. Toen werden ze troosteloos laatste. Sindsdien haalden ze in de Championship bijna jaarlijks de linkerhelft van de kolom. In 2021 kregen ze mede door financiële problemen en het overtreden van de boekhoudregels een zware straf. The Rams moesten dit seizoen beginnen met -21 punten. De ploeg van Wayne Rooney gaf niet op en streed voor wat het waard was, maar op drie speeldagen van het einde moeten ze de strijd opgeven en is de degradatie een feit. Zonder die straf zou de ploeg altijd in middenmoot geëindigd zijn.

Derby County

Net binnen