7 amateurclubs die nog actief zijn in de Croky Cup ... straks wacht een duel met een JPL-club!

Dinsdagmiddag om 16u wordt er geloot voor de 1/16de finales van de Croky Cup. We zoeken naar een opvolger voor KAA Gent, dat vorig seizoen na strafschoppen de finale won van RSC Anderlecht. Er zijn nog 32 teams actief, waaronder achttien eersteklassers, zeven tweedeklassers en zeven amateurploegen. Het is vooral interessant om te zien welke ploegen uit Eerste of Tweede Nationale nog actief zijn in de Beker. Zij mogen zich namelijk opmaken voor een topmatch tegen een club uit de Jupiler Pro League.

Amateurclubs nog actief in de Croky Cup

Deze zeven amateurclubs zijn nog actief in de Croky Cup: Dessel Sport (Eerste Nationale), Thes Sport (Eerste Nationale), Patro Eisden (Eerste Nationale), Francs Borains (Eerste Nationale), RFC Meux (Tweede Nationale), Lokeren-Temse (Tweede Nationale) en Cappellen (Tweede Nationale). Zij kamperen net als de zeven tweedeklassers, Seraing en Westerlo in pot één. Een club die de 1/16de finales net niet bereikte, was Tempo Overijse, zij klopten nochtans knap RFC Liège. Benieuwd welke topaffiches deze amateurclubs straks zullen krijgen!

Thes Sport en Patro Eisden zijn twee clubs uit Eerste Nationale die nog actief zijn in de Beker van België. Beide teams kwamen elkaar de laatste jaren al geregeld tegen in de eigen competitie. Bekijk hier een wedstrijdsamenvatting van zes maanden geleden (1-1).

Ook interessant