Wie is Kaye Furo, het 15(!)-jarig supertalent van Club dat scoort bij debuut in Youth League?

Club Brugge speelt om 18u45 een levensbelangrijke wedstrijd op speeldag vier van de Champions League, in het Wanda Metropolitano van Atlético Madrid waar het vier jaar geleden al eens speelde. Dat wil dus zeggen dat ook Club NXT z'n wedstrijd afwerkte. De jonge Bruggelingen deden dat uitstekend: ze gingen 1-2 winnen op het veld van de koploper. Dat hadden ze te danken aan toptalent én supersub Kaye Furo. Maar wie is die jongeman nu?

Wie is Kaye Furo Club Brugge?

Kaye Furo is een jong talentje uit de jeugdreeksen van Club Brugge. De jonge knaap is geboren op 6 februari 2007 en is momenteel dus amper vijftien jaar. Furo speelt ondertussen al sinds 2017 in de blauw-zwarte kleuren, die hij toen omruilde voor het rood en wit van Antwerp. In juli van dit jaar tekende Furo zijn allereerste profcontract bij Club, wat wil zeggen dat ze er wel stevig in geloven. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot 2025.

Kaye Furo Club NXT Youth League

Veel informatie is er nog niet beschikbaar over de jongeling, want hij speelde simpelweg nog niet voor Club NXT. Tot woensdagmiddag! Furo mocht bij een 1-0 achterstand tegen Atlético invallen en scoorde nog geen minuut later al de gelijkmaker. Zo'n vijf minuten later scoorde Lenn De Smet de winning goal. Furo was eerder dit seizoen al actief op de KDB Cup - het jeugdtoernooi van Kevin De Bruyne -, waar hij in het oog sprong door zijn lengte, fysieke kracht en snelheid aan de bal.

Kaye Furo België nationale jeugdreeksen

Furo is van Belgische afkomst en speelt dus ook in de nationale jeugdreeksen. Eerder dit jaar speelde hij zijn eerste wedstrijd voor de Belgische U15, onder het bewind van coach Arno Van den Abbeel. Daar mocht hij 23 minuten opdraven in de 3-2 nederlaag tegen de USA. Hij stond onder andere op het veld met Gent-talent Mavinga.

Ook interessant