Wie is Kyriani Sabbe, 18-jarig toptalent van Club Brugge?

Bij Club Brugge zijn ze de laatste jaren steeds meer gaan inzetten op de jeugdacademie. En dat heeft zeker al z'n vruchten afgeworpen. Zo werden Charles De Ketelaere, Loïs Openda en Ignace Van der Brempt al voor een serieus bedrag verkocht. En er zit nog heel wat mooi volk aan te komen... Chemsdine Talbi bijvoorbeeld. Wie we de laatste maanden ook leerden kennen, is Kyriani Sabbe. Hieronder vind je alle info over Sabbe.

Wie is Kyriani Sabbe van Club Brugge?

Kyriani Sabbe is een jeugdproduct van Club Brugge. Hij werd geboren op 26 januari 2005 en is als 18-jarige sinds dit seizoen een volwaardig lid van de A-kern. Hij woont in het West-Vlaamse Ichtegem, maar zijn roots liggen in Gent. Hij speelde aanvankelijk in de jeugd van Ichtegem, maar de stap naar Club werd al heel snel gezet. Sabbe is een rechtsvoetige verdediger, die ook op de linksback kan worden uitgespeeld. 

Verlengd contract Club Brugge

Bij de Bruggelingen staat Sabbe al jaren te boek als een gigantisch talent. Zo was hij met zijn zestien jaar en vijf dagen de jongste debutant ooit in de Challenger Pro League. Vorig seizoen stond hij in iedere match aan de aftrap en tegen Virton scoorde hij zelfs een heerlijke goal. In 2022 verlengde Sabbe nog zijn contract tot 2024. Zijn officiële debuut voor het A-elftal volgde op 2 april 2023, toen Rik De Mil hem liet invallen tegen KV Mechelen. Onder Deila kreeg Sabbe in het seizoensbegin heel wat speelkansen, waarin hij mooie dingen liet zien. Hij was al goed voor twee assists. Een pittige enkelblessure gooide roet in het eten, waardoor Sabbe al sinds eind september out is.

Bekijk hier zijn heerlijke goal tegen Virton:

Kyriani Sabbe nationale jeugdreeksen

Kyriani Sabbe zal ook bij de Belgische voetbalbond wel een bekende naam zijn, want hij doorliep al tal van jeugdreeksen. Sinds september 2022 was hij aan de slag bij de U18 van coach Wesley Sonck, waar hij twee keer in de basis stond tegen Nederland en Engeland. Hij deelde toen onder andere het veld met Stanis Idumbo. In september van het huidige jaar debuteerde hij ook voor de U19, tegen Schotland.

Vorig seizoen scoorde Sabbe nog een heerlijke treffer in de Youth League tegen Man City:

Ook interessant