Zéér straf... 1e Provincialer viert promotie én bekerwinst in één week, JPL-kampioen in de basis

De nationale competities mogen dan nog volop bezig zijn, in de amateurreeksen zit het er helemaal op (behoudens eindronde). De laatste weken sijpelde de ene kampioen na de andere binnen, en zagen we helaas heel wat verenigingen een reeksje zakken. Veel emoties dus! Dat was de afgelopen tien dagen ook het geval bij Koninklijke Sporting Club Blankenberge. De West-Vlamingen mochten in één week tijd de promotie én bekerwinst vieren. Een prachtige zevendaagse voor de kustploeg.

KSC Blankenberge promotie

KSC Blankenberge begon het seizoen in Eerste Provinciale als topfavoriet, want ze hadden heel wat schoon volk in huis gehaald. Het seizoensbegin liep niet van een leien dakje, het slotakkoord des te meer. Ze sloten af met een knappe 18 op 18 en wonnen op de allerlaatste speeldag met 2-1 van concurrent Lauwe. Daardoor sprongen ze over Lauwe naar de tweede plaats, op basis van het doelsaldo. Genoeg voor promotie, want kampioen Wevelgem vroeg geen licentie aan voor het Nationaal voetbal. Topschutters van rood-zwart waren de broers Longueville (Gianni en Giovanni), die samen goed waren voor 39 goals. Side note: in de basis staat ook Renato Neto, die meer dan 200 matchen speelde in 1A en kampioen werd met KAA Gent in 2015.

Bekijk hieronder de beelden van de promotiematch:

KSC Blankenberge beker van West-Vlaanderen

Het is een heuse feestweek geweest bij Blankenberge, want één week na hun promotieviering stond ook de finale van de beker van West-Vlaanderen op de planning. Tegenstander was KFC Moen, dat het seizoen in Eerste Provinciale had afgesloten op plek nummer negen. Moen kwam al snel op voorsprong, maar Giovanni Longueville en Simon Savaete draaiden de scheve situatie helemaal om. En zo kroonde Blankenberge zich ook tot bekerwinnaar.