Wie is Nolan Martens, de 18-jarige rechtsachter van Jong Genk die al 5 assists gaf dit seizoen?

Bij Voetbalflitsen volgen we het Belgisch voetbal met argusogen. En ook de jonge aankomende talenten houden we van dichtbij in de gaten, zeker als het over Belgen gaat. Vandaag stellen we jou even voor aan Nolan Martens, dat is een 18-jarige rechstachter van Jong Genk. Eerder maakten we ook al uitgebreid kennis met Norman Bassette, een andere jonge Belg met veel potentieel!

Wie is Nolan Martens?

Nolan Martens werd geboren op 7 juli 2004 en is op moment van schrijven 18 jaar oud. De Belgische rechtsachter speelt bij Jong Genk, dat is de beloftenploeg van KRC Genk die dit seizoen uitkomt in de Challenger Pro League. Martens speelt er met het rugnummer 64 en heeft een marktwaarde van 200.000 euro. Hij werd opgeleid bij OH Leuven, maar maakte in 2016 de overstap naar de jeugd van KRC Genk. Daar vertoeft hij dus nog altijd, al verzamelde hij nog geen speelminuten bij de A-kern.

Jong Genk

Nolan Martens speelde dit seizoen twaalf matchen voor Jong Genk in 1B en vier matchen in de UEFA Youth League, dat is de beloftenversie van de Champions League. Opvallend. In vier Europese matchen was de 18-jarige rechtsachter goed voor vier assists. Zo gaf hij in elke match telkens één assist, zowel in de heen- als terugmatch tegen Slavia Praag en Coleraine FC. Martens is een rechtsachter met een groot loopvermogen en veel aanvallende impulsen.

Belgisch jeugdinternational

Nolan Martens is ook een Belgisch jeugdinternational. Zo kwam hij al uit voor de U18, U17 en U16 van ons land. Op 3 september 2020 scoorde hij nog tegen de U17 van Duitsland. Momenteel werd hij nog niet opgeroepen voor de U19, maar de kans is groot dat hij in de toekomst deel uitmaakt van deze selectie. Een man om in de gaten te houden dus, net als Kelvin John, een ander talent van Jong Genk.

Nolan Martens scoorde drie jaar geleden nog in de finale van de KDB Cup tegen Chelsea!

Ook interessant