Alle wegen leiden naar Oli: wat heeft Ronaldinho te maken met Olivier Deschacht?

Bij Het Nieuwsbad is het intussen een vaste rubriek geworden om elk nieuwsfeit te herleiden tot één man. Deze week was het de beurt aan Olivier Deschacht, die wou de onlangs in het nieuws komende Mouhssine Iajour (ex-Charleroi) via verschillende stappen leiden tot de verdediger van Anderlecht.

Iajour stootte namelijk met zijn ploeg Raja Casablanca door naar de Play-Offs van de Confederations Cup. Zij schakelden in 2013 ook al het Atlético Mineiro van Ronaldinho uit op het WK voor clubs. De Braziliaanse ex-voetballer was als kind grote fan van Roberto Rivellino, die ooit nog uit een aftrap scoorde nadat hij de keeper op zijn knieën had zien zitten.

Na zijn voetbalcarrière zou Rivellino op 14 september 1994 als coach van het Japanse Shimizu S-Pulse de hand schudden van Gary Lineker (2-1 winst tegen Grampus Eight). Lineker maakte in zijn periode bij FC Barcelona kennis met het totaalvoetbal van Johan Cruijff. Linekers Barça-ploegmaat Julio Salinas scoorde in 1994 voor Spanje tegen België in het Constant Vandenstockstadion, nog steeds de thuisbasis van ... Olivier Deschacht.