De 10 jongste debutanten aller tijden in de Champions League, met 2 Anderlecht-spelers!

Dinsdagavond is het opnieuw tijd voor Champions League-voetbal. Op het menu staan twee interessante kwartfinales. SL Benfica-Inter, maar iedereen zal toch vooral uitkijken naar de clash tussen Manchester City en Bayern München. Beide ploegen hebben heel wat jong talent in de rangen. Denk maar aan een Musiala en Foden. Wij bij Voetbalflitsen zijn op zoek gegaan naar de tien jongste spelers aller tijden die hun debuut maakten op het kampioenenbal. Eerder maakte Voetbalflitsen een lijstje met de jongste debutanten voor de Rode Duivels.

10 jongste debutanten ooit in UEFA Champions League

De nog steeds amper achttienjarige Youssoufa Moukoko maakte zijn debuut in de Champions League voor Borussia Dortmund op zestienjarige leeftijd tegen het Russische Zenit. Met deze leeftijd is hij de jongste speler aller tijden die zijn intrede maakte op het kampioenenbal. Verder zien we ook Youri Tielemans in de lijst. Hij mocht zijn Champions League-debuut maken tegen Olympiakos in een 0-3 nederlaag voor paars-wit. Op plek twee zien we een andere ex-Anderlecht-speler staan, namelijk Celestine Babayaro. De toenmalige linksachter van Anderlecht maakte zijn debuut in 1994 tegen Steaua Bucharest. Voor de volledigheid geven we alle namen mee: Youssoufa Mokoko, Celestine Babayaro, Rayan Cherki, Alen Halilovic, Youri Tielemans, Warren Zaïre-Emery, Charalampos Mavrias, Kenneth Zohore, Dario Essugo en Moise Kean.

Jongste UCL-debutanten ooit

Een jonge Youri Tielemans wist de goal duidelijk staan bij Anderlecht. In 2017 scoorde hij twee pareltjes tegen KV Oostende: 

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link