4 jaar geleden nog in de UCL ... Duitse ploeg op rand van degradatie na DRAMATISCHE 2/36!

Het gaat niet goed met TSG Hoffenheim. De Duitse club staat op een zestiende plek in de Bundesliga. Enkel VFL Bochum en Schalke 04 doen slechter. Het team van ex-Club Brugge-speler Stanley Nsoki kon overigens al niet meer winnen sinds 14 oktober. Toen wonnen ze makkelijk met 0-3 op het veld van Schalke. In de laatste twaalf wedstrijden kon de blauw-witte ploeg amper twee punten rapen. Opvallend als je weet dat de club in 2018 derde werd en ook Champions League speelde. Benieuwd of TSG Hoffenheim degradatie nog kan vermijden. Ook Valencia CF speelde drie seizoenen geleden nog Champions League en staat nu onder de degradatiestreep.

TSG Hoffenheim degradatie

Twee draws uit de laatste twaalf wedstrijden. Deze cijfers tonen aan dat het hard werken zal worden voor TSG Hoffenheim om degradatie te voorkomen. De voorbije seizoenen eindigde Hoffenheim steeds in de middenmoot. Dit seizoen loopt het niet zo vlot voor de Duitsers. Twee seizoenen geleden speelden ze nog Europa League en vier seizoenen geleden zelfs Champions League. Het zou straf zijn als we deze club volgend seizoen in de Duitse Tweede Klasse zouden zien.

Geen al te leuk seizoen tot hiertoe voor Hoffenheim-doelman Oliver Baumann. De Duitse doelman kreeg al 41 doelpunten tegen. In de video hieronder pakte hij wel uit met een knappe redding op een schot van Jude Bellingham: