Europese club en ex-Club-kwelduivel op weg naar titel in 1e Klasse ... bestaat nog maar sinds 2017

Ooit al gehoord van SC Dnipro-1? De club werd pas opgericht in 2017(!) en bestaat nog maar zes jaar. Momenteel staan ze op een eerste plaats in de Oekraïense Premier League. De ploeg telt twee punten meer dan Shakhtar Donetsk, wat toch wel een bekende club is in de voetbalwereld. Een straf verhaal dus als je weet dat de club vijf jaar geleden nog in Derde Klasse actief was. Ook Lincoln Red Imps, de grote club uit Gibraltar, is op weg om hun twintigste(!) titel in 23 jaar te pakken.

SC Dnipro-1 eerste plaats in Oekraïne

De club werd in 2017 opgericht door de voormalige eigenaar van FK Dnipro. Bij de Club-fans zal FK Dnipro wellicht een belletje doen rinkelen. In het seizoen 2014/2015 schakelden zij Club Brugge uit in de kwartfinale van de Europa League. Dnipro-1 was in 2018 nog actief in de Oekraïnse Derde Klasse. Nu staan ze op kop en hebben ze twee punten voorsprong op dichtste achtervolger Shakhtar Donetsk. Het verhaal zou nog straffer zijn als ze daadwerkelijk kampioen worden. Ook in de Conference League speelden ze een degelijke campagne. Ze verloren in de vorige ronde met 1-0 over de twee duels van AEK Larnaca uit Cyprus. 

Dnipro-1 leider in Oekraïne

In de groepsfase van de Conference League eindigden de Oekraïners op een tweede plaats. De winnaar van de groep was AZ Alkmaar. De Nederlanders gingen met 0-1 winnen op het veld van Dnipro-1 dankzij dit doelpunt: