PIJNLIJK! 25-jarige zoon van ex-Club- en Standard-speler zit al 1,5 jaar zonder ploeg... ex-Watford

Ken jij Tom Rosenthal al? Hij is de zoon van voormalige Club Brugge- en Standard-speler Ronny Rosenthal. Tom Rosenthal is net als zijn vader een voetballer. Hij speelde in ons land onder meer voor Zulte Waregem en Tubize. Sinds zijn contract bij Tubize in 2020 niet verlengd werd, zit de 25-jarige aanvallende middenvelder zonder ploeg. Het is duidelijk dat een carrière zoals zijn vader er momenteel niet echt in zit.

Tom Rosenthal

Tom Rosenthal werd op 30 september 1996 geboren in Londen. Hij speelde bij de jeugdploegen van Watford, maar brak daar nooit door. In 2014 tekende de aanvallende middenvelder bij Zulte Waregem. Hij speelde in totaal vier keer voor Essevee. De Israëliër vertrok na één seizoen al richting QPR. Daar speelde hij op twee jaar tijd geen enkele wedstrijd. De middenvelder besloot dan maar om naar Dordrecht in de Nederlandse tweede klasse te trekken. 

In Nederland speelde Rosenthal zestien wedstrijden mee. Na amper één seizoen ging hij al terug naar België en tekende hij een contract bij Tubize. In de veertien wedstrijden die de middenvelder er speelde, kon hij de degradatiemt zijn ploeg uit 1B niet vermijden. In 2020 werd er uiteindelijk besloten dat zijn contract bij Tubize niet verlengd zou worden, waardoor hij sindsdien zonder club zit. Tom Rosenthal beschikt zowel over de Belgische als de Israëlische nationaliteit. De middenvelder speelde achttien keer voor de jeugdelftallen van België en hij speelde ook één wedstrijd voor de U21 van Israël. 

Ronny Rosenthal

Ronny Rosenthal werd op 11 oktober 1963 geboren in Israël. Hij begon zijn carrière bij Maccabi Haifa, de aanvaller speelde daar 138 wedstrijden en wist daarin 38 keer te scoren. In 1986 volgde er een transfer naar Club Brugge, de aanvaller speelde daar maar twee seizoenen. In die twee seizoenen haalde Rosenthal toch aardige cijfers, hij trof namelijk vijftien keer raak in 43 wedstrijden. Al snel volgde een binnenlandse transfer naar Standard, ook daar blijf hij maar twee seizoenen. Bij Standard vond hij twintig keer de weg naar het doel in 44 wedstrijden. Zijn goede prestaties leverden hem een transfer op naar het grote Liverpool. Bij Liverpool werd hij al snel een cultheld, hij speelde 66 wedstrijden en scoorde daarin veertien keer.

Door de vele concurrenten bij Liverpool, koos de nu 58-jarige Ronnt Rosenthal ervoor om naar Tottenham te trekken. Daar kwam hij weer vaak aan spelen toe. De aanvaller heeft 88 keer voor Tottenham gespeeld en trof daarin vier keer raak. In 1997 vertrok hij naar Watford, dat toen in de League One speelde. Hij zorgde er mee voor dat ze tweemaal op een rij konden promoveren en zo in de Premier League terecht kwamen. Uiteindelijk scoorde hij acht keer in de 30 keer dat de Israëliër in actie kwam voor Watford. Daarnaast kwam Ronny Rosenthal ook 60 keer uit voor de nationale ploeg van Israël en scoorde hij elf keer voor zijn land. 

Tom Rosenthal, zoon van Ronny Rosenthal

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link