Ongezien! Standard wil geen eigen fans meer bij uitwedstrijden...maar wil wel 3 punten

Standard komt met een opmerkelijk statement na de stopgezette derby tussen de Luikenaars en Sporting Charleroi. 
De Rouches melden op hun website dat ze voor de reguliere competitie geen tickets meer zullen verkopen aan hun fans voor uitmatchen. "Een spontane maatregel zonder precedent in de geschiedenis van het Belgische voetbal", Aldus de Rouches op hun website.

De Luikse club voegt er wel aan dat het, in het algemeen belang van het voetbal, niet zal aanvaarden dat de punten voor de wedstrijd in kwestie niet toegekend zullen worden. Volgens de Rouches zou dit een gevaar kunnen betekenen voor het voetbal en argumenteert het als volgt: 

"Een dergelijke beslissing zou een gevaarlijk drift vormen voor het voor het voetbal en dit in verschillende opzichten:

- Voor absoluut identieke feiten (tijdelijke onderbreking van een match) kunnen twee voetbalclubs op een volledig verschillende manier gestraft worden (een boete in het ene geval en puntenaftrek in het andere geval).

Het laatste geval, als voorbeeld nemend, waar supporters van Charleroi de oorzaak waren van de onderbreking van de wedstrijd tegen STVV op 29 oktober 2016, resulteerde in louter een boete voor de club. Daarom zou het incoherent zijn dat Standard voor gelijkaardige feiten zwaarder bestraft zou worden, simpelweg omdat ook de supporters van de andere ploeg incidenten pleegden tijdens diezelfde wedstrijd. De competitie zou daardoor onherstelbaar verstoord worden.

- De wil van iedereen moet zijn om alle relschoppers te verbannen uit de stadia. Het is daarom ondenkbaar dat een aantal regels hun daden zouden versterken, door hen de macht te geven om de uitslagen van wedstrijden te beïnvloeden. In dit opzicht delen we volledig dezelfde mening als Sporting Charleroi, waar het bestuur tijdens vorige incidenten reeds het volgende aanhaalde : “In mijn opzicht en in dat van Charleroi kan men niet accepteren dat een kwaadaardige houding het sportieve resultaat bepaalt”.

- De scheidsrechter van deze wedstrijd heeft moeten ingrijpen en de keeper van Charleroi erop moeten wijzen, te stoppen met de supporters onnodig te provoceren, met het risico dat de wedstrijd op eender welk moment zou onderbroken kunnen worden." 

(bron: website Standard Luik)

Communiqué omtrent de incidenten tijdens Charleroi-Standard: https://t.co/O8MijJjKQk#chasta#RSCLpic.twitter.com/Jce8ONfMyc