Dag op dag: Luc Nilis breekt zijn been op gruwelijke wijze tegen Ipswich, einde carrière... (VIDEO)

Het is op 9 september dag op dag 13 jaar geleden dat Luc Nilis een horrorblessure opliep tegen Ipswich town. De Belg, die eerder in zijn carrière al furore maakte bij RSC Anderlecht en PSV Eindhoven, moest die dag een kruis maken over zijn voetbalcarrière. Even terug in de tijd...

Luc Nilis horrorblessure vs Ipswich Town

Luc Nilis tekende op 1 juli 2000 een contract bij Aston Villa, een prestigieuze transfer in die tijd voor het Belgisch voetbal. De Belg kwam over van PSV Eindhoven waar hij het mooie weer maakte met 133 doelpunten. Eerder deed hij hetzelfde huzarenstukje al eens voor bij Anderlecht met 175 doelpunten. Een mooie CV dus om te starten in de Premier League waar hij op zijn debuut al direct wist te scoren tegen Chelsea. Nilis kwam ondanks zijn goeie vorm die hij meenam van bij PSV niet altijd aan de bak bij Aston Villa in de voorbereiding op het seizoen 2000/2001. Hij mocht in de desbetreffende wedstrijd wel starten in wat nog meer zijn derde officiële match was bij Villa.

Lang duurde zijn match niet, want in minuut 7 gebeurde het vreselijke incident. Nilis kreeg de bal hoog naar zich toe gespeeld vanuit een kopbal en leek eerst op de bal te zijn, tot doelman Richard Wright ook naar de bal toe ging, althans dat was de bedoeling. De keeper ging met gestrekt been in duel en raakte het been van Nilis dat het volledig begaf. Eindresultaat voor Nilis was een open botbreuk en het einde van zijn carrière. Nilis, die op dat moment 35 was, zou sindsdien nooit meer te bewonderen zijn op de voetbalvelden. Later in zijn loopbaan werd Nilis onder meer spitsentrainer bij ex-club PSV en KRC Genk. Ook was hij een tijdje hoofdcoach van amateurploeg Belisia Bilzen. 

Bekijk hieronder de vreselijke blessure nog eens opnieuw.

Ook interessant