Wie is Jelle Van Damme, 31-voudig Rode Duivel en ex-speler van o.a. Anderlecht en Standard?

Jelle Van Damme is sinds jaar en dag een grote naam in het Belgisch voetbal. De verdediger hing vorig jaar nog de schoenen aan de wilgen, maar kan toch terugblikken op een indrukwekkende carrière. Van Ajax tot Wolverhampton, van Werder Bremen tot Standard. En ook bij de Rode Duivels verzamelde hij een dertigtal caps. Leer de man hier nog wat beter kennen.

Wie is Jelle Van Damme?

Jelle Van Damme is een Belgische ex-voetballer. Van Damme werd geboren op 10 oktober 1983 en is op moment van schrijven dus 39 jaar. Na opgeleid te worden door Lokeren en Beveren, zette Van Damme zijn eerste stapjes op het hoogste niveau bij Germinal Beerschot. Amper enkele maanden later werd de verdediger, die ook als middenvelder actief was, al weggeplukt door Ajax. In Amsterdam speelde hij samen met (toekomstige) sterspelers als Zlatan Ibrahimovic, Maxwell en Wesley Sneijder. Hij verbleef er twee jaar en koos de twee jaren daarop voor andere buitenlandse avonturen.

Jelle Van Damme Anderlecht Standard

Na zijn (mislukte) passages bij Southampton en Werder Bremen was het tijd voor een terugkeer naar België: Anderlecht betaalde €500.000 voor zijn diensten aan The Saints. Het begin van een bijzonder geslaagd avontuur, want Van Damme won er twee titels, twee bekers en één Supercup. In 2010 koos hij kortstondig voor Wolverhampton, maar enkele maanden later verkaste hij al naar Standard. Hij groeide er uit tot een legende en maakte vijf jaar later de overstap naar LA Galaxy. Daarna speelde Van Damme nog voor Antwerp en Lokeren, waar hij z'n schoenen aan de haak hing. Van Damme droeg ook 31 keer het truitje van de Rode Duivels.

Jelle Van Damme hond

Dat Jelle Van Damme een echte hondenliefhebber is, konden we al zien op zijn Instagram... 

@voetbalflitsen.be Jelle Van Damme heeft een nieuw lief 🤣 #fyp#fu#foryoupage#pourtoi#vf#voetbalflitsen#football#voetbal#soccer#futebol#fifa#fussbal#futbol♬ Who Let The Dogs Out - Original - The Doggies

Jelle Van Damme staat nog scherp

Vorig jaar richtte Van Damme een makelaarskantoor op, waardoor hij definitief afscheid nam als profvoetballer. Dat wil echter niet zeggen dat hij niet meer werkt aan zijn lichaam, bekijk maar even onderstaande video. 

Royal Antwerp FC

Jelle Van Damme speelde in zijn carrière zowel voor Beerschot als Antwerp, maar tegenwoordig is hij toch vooral grote fan van die laatste. Zo blijkt uit zijn Instagram story, waar hij onlangs pronkte met een handdoek van Antwerp: "'t Stad is van ons". Ook Tom Waes is als bekende Vlaming fan van The Great Old.

Jelle Van Damme handdoek Antwerp superfan

Jelle Van Damme Wielrennen

Jelle Van Damme focust zich tegenwoordig op wielrennen. Vorig jaar heeft hij zijn eerste officiële wedstrijd als wielrenner afgewerkt, dat vertelde hij via zijn story op Instagram. Die wedstrijd vond plaats in het Oost-Vlaamse Elversele. 

Jelle Van Damme Wielrennen

Ook interessant