Meer dan 3 jaar geleden... Ex-toptalent van Club kan EINDELIJK scoren, na tal van horrorblessures!

Sinds 2019 was Sander Coopman een speler van Antwerp, maar dat is verleden tijd. Hij zat afgelopen zomer zonder club nadat zijn contract bij The Great Old niet werd verlengd. Eerder was hij al mee op zomerstage met OH Leuven naar Nederland, maar kreeg hij geen contract aangeboden. Een herkansing kreeg hij bij fusieclub uit 1B SK Beveren, en die grijpt hij nu met beide handen. Meer dan drie jaar - en veel blessureleed - na z'n laatste goal, deed hij afgelopen weekend de netten trillen.

Sander Coopman goal Beveren

Coopman stond afgelopen weekend in de basis in de topper tegen (toenmalig) leider Lierse-Kempenzonen. Beveren maakte gehakt van de Antwerpenaren: na 90' stond de pijnlijke forfaitscore op het bord. Wie ook deelde in de feestvreugde, was Sander Coopman. Het zal ongetwijfeld een pak van zijn schouders zijn, want door tal van knieblessures had Coopman al niet meer gescoord sinds april 2019, met KV Oostende. Bijzonder leuk voor hem! Je zou haast vergeten dat hij ooit een groot talent van Club Brugge was...

Sander Coopman Club Brugge

Sander Coopman doorliep, net zoals Jimmy De Jonghe, de jeugdreeksen van Club Brugge en werd daar aanzien als een groot talent samen met Tuur Dierckx en Nikola Storm. Uiteindelijk speelde hij maar dertien wedstrijden voor de hoofdmacht van blauw-zwart. Meerdere uitleenbeurten aan Zulte Waregem volgden en daar speelde hij 75 wedstrijden. In 2019 maakte hij de overstap van KV Oostende naar Antwerp, maar bij stamnummer 1 kwam hij, mede door blessures, ook niet verder dan dertien wedstrijden. 

Dat Sander Coopman erg goed kan voetballen, staat vast:

Ook interessant