Miljoenentransfer van Club Brugge krijgt geen plekje meer op de website ... wel nog onder contract

In de zomer van 2021 haalde Club Brugge maar liefst elf nieuwe spelers binnen voor een totaalbedrag van 31 miljoen euro. Helaas voor blauw-zwart werd niet elke transfer daarvan een succes. Eén van die spelers die het niet kon waarmaken in Brugge, was Owen Otasowie. Club kocht de Amerikaanse middenvelder voor vier miljoen euro over van Wolverhampton, maar speelde amper twee wedstrijden voor de A-ploeg en vier wedstrijden voor Club NXT. Twee jaar later blijkt Club Brugge serieus kapitaalverlies te lijden. Otasowie is nog maar 300.000 euro waard, en dat terwijl er geen spoor meer van hem is.

Owen Otasowie Club Brugge

Owen Otasowie is een 22-jarige middenvelder die reeds één cap verzamelde voor de Verenigde Staten. Opgeleid werd hij grotendeels bij Wolverhampton. Voor de Premier League-ploeg zou hij zelfs zeven keer in actie komen. Zo maakte hij minuten tegen Besiktas, Chelsea, Burnley, Tottenham, Manchester City, Brighton en West Brom. Club Brugge besloot dan ook om het jonge talent over te kopen. Hoewel zijn marktwaarde in 2021 nog maar 1,5 miljoen euro bedroeg, was blauw-zwart bereid te investeren in de toekomst en legde het vier miljoen euro op tafel. Een bedrag die straks volledig kan verloren gaan.

Otasowie twee matchen voor Club Brugge

In mei verkondigde Het Nieuwsblad dat de jonge Amerikaan al maanden niet meer meetraint. Otasowie had moeite om zich aan te passen en kampt met privéproblemen. In het seizoen 2021-2022 kreeg de defensieve middenvelder geen minuut, terwijl hij onder Carl Hoefkens wel een nieuwe start leek te maken. Zo stond Otasowie verrassend aan de aftrap in de gewonnen Supercup tegen KAA Gent, zowaar als centrale verdediger. Ook in de thuismatch tegen Zulte Waregem mocht hij aan de wedstrijd beginnen. Toch liep het snel mis. Midden september 2022 speelde hij nog negentig minuten met Club NXT tegen SK Beveren, maar daarna kwam hij nooit meer in actie voor de West-Vlamingen. Op het trainingscomplex is geen spoor meer van hem.

Owen Otasowie contractontbinding?

Owen Otasowie heeft nog een contract in Brugge tot de zomer van 2025, maar het lijkt ons sterk dat blauw-zwart hem zal willen houden. De Amerikaan werd al van de loonlijst geschrapt en een vertrek lijkt er sowieso aan te komen. Er is zelfs geen plaats meer voor hem op de website van blauw-zwart. De vraag is alleen op welke manier afscheid van hem wordt genomen. Het ziet er niet naar uit dat iemand hem wil overnemen, waardoor een ontbinding van zijn contract een realistische optie is. Op die manier ziet Club wel vier miljoen euro in de vuilbak belanden. Benieuwd of we zijn naam binnenkort nog zullen horen vallen!

Club-fans over Otasowie na match tegen Zulte Waregem

Er is echter ook een reden waarom Otasowie zo weinig kansen kreeg. Zo speelde hij in zijn tweede partij een dramatische match tegen Zulte Waregem. Nadien zou Hoefkens hem geen kansen meer geven. De Club-fans zagen toen al dat het niet meer goed ging komen...

Owen Otasowie catwalk model

Opvallend: Owen Otasowie is ook een catwalk model voor het luxemerk Burberry. Dat zagen we eerder al op zijn Instagram Story. Frappant om te zien.