Wie is Alan Minda, 20-jarige miljoenentransfer van Cercle Brugge waar veel van verwacht wordt?

Het voetbalseizoen 2023-2024 staat nu echt voor de deur en dus blikken we graag al even vooruit, want ook komend seizoen breekt er ongetwijfeld opnieuw heel wat talent door op het hoogste niveau. Onze aandacht gaat vandaag naar Cercle Brugge, dat met Alan Minda een dure vogel in huis haalde. Slechts één speler - Vitinho - kostte de Vereniging ooit meer geld. Maar wie is hij nu eigenlijk? Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Alan Minda van Cercle Brugge?

Alan Minda is een Ecuadoriaanse, actieve voetballer die sinds dit seizoen uitkomt voor Cercle Brugge. Minda is geboren op 14 mei en is momenteel dus nog maar twintig jaar. Geboren in Esmeralda, vervoegde de linksbuiten in 2016 al de jeugdreeksen van Independiente, in eigen land. Hij groeide er door tot het eerste elftal en maakte in 2021 zelfs al zijn debuut. Op zijn nog jonge leeftijd heeft Minda al 42 matchen op de teller, waarin hij goed was voor vijf goals en drie assists. Cercle Brugge heeft veel vertrouwen in de Ecuadoriaan: het betaalde €2 miljoen voor zijn diensten, waarmee enkel Vitinho (€2,5 miljoen) duurder was. 

Alan Minda Ecuador

Alan Minda is door zijn prestaties in eigen competitie uiteraard geen onbekende naam in Ecuador. De snelle flankspeler speelde bjigevolg al in de nationale jeugdreeksen. In november 2022 maakte hij zijn debuut voor de U20 in een oefeninterland; hij trof meteen raak tegen Colombia. Ook op het Zuid-Amerikaans Kampioenschap U20 en het WK U20 zat hij steevast in de selectie én maakte hij minuten. Op dat WK, dat plaatsvond in mei van dit jaar, was hij tegen Fiji goed voor twee goals en twee assists. Een speler om in de gaten te houden!

Alan Minda in actie met Ecuador:

Ook interessant