Wie is Nils De Wilde, 20-jarig talent dat van RSCA Futures naar Cercle Brugge trok?

Al jaren staan ze bij Anderlecht garant voor de doorstroming van eigen jeugd en de ontwikkeling van toptalenten. Onlangs zagen we bijvoorbeeld nog de doorbraak en toptransfer van Julien Duranville, die het erg goed doet bij Dortmund. Maar niet iedereen kan zomaar de top halen. Veel spelers moeten eerst een tussenstapje maken of worden vaste waarden in de Jupiler Pro League, wat ook mooi is. Zo zag RSCA Futures één van hun spelers de deur uitlopen deze zomer: Nils De Wilde maakte transfervrij de overstap naar Cercle Brugge. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Nils De Wilde Cercle Brugge Anderlecht?

Nils De Wilde is een Belgische, actieve voetballer die deze zomer de overstap maakte van Anderlecht naar Cercle Brugge. De Wilde is geboren op 27 januari 2003 en is op moment van schrijven twintig jaar. Hij begon zijn voetbalcarrière bij KAV Dendermonde, VW Hamme en KSC Lokeren, maar koos in 2012 al voor Anderlecht. Hij groeide er door en ondertekende in 2019 zijn eerste profcontract. De aanvallende middenvelder haalde onder Vincent Kompany zelfs één keer de wedstrijdselectie voor een bekerpartij, maar debuteren deed hij nooit. Vorig seizoen was De Wilde één van de sterke mannen bij de RSCA Futures. Cercle Brugge doet dus mogelijk een goede zaak met de komst van de Belg.

Nils De Wilde RSCA Futures

Nils De Wilde gooide vorig seizoen hoge ogen bij de RSCA Futures, het tweede elftal dat uitkomt in de Jupiler Pro League. Hij speelde in totaal 27 keer mee en wist daarin één keer te scoren en twee assists af te leveren. In de play-offs begon De Wilde bijna altijd aan de partij. In het verleden speelde De Wilde ook in de nationale jeugdreeksen: hij voetbalde onder andere voor de U15, U16, U17 en U19. De Belg, die een marktwaarde heeft van €200.000, staat voor het jaar van de doorbraak bij De Vereniging.

De Wilde speelde ooit nog de finale van de KDB Cup met Anderlecht:

Ook interessant