Wie is Matija Frigan, de 20-jarige Kroatische recordspits van KVC Westerlo?

Matija Frigan is de nieuwe spits van KVC Westerlo. Zijn naam zal niet meteen een belletje doen rinkelen, maar het Kroatisch toptalent verdient wel de nodige aandacht. De amper 20-jarige aanvaller scoorde vorig seizoen veertien keer in de Kroatische eerste klasse en kan een mogelijke sensatie worden in de Jupiler Pro League. Opvallend: Westerlo betaalde maar liefst 5,5 miljoen euro voor hem! Wie is hij verder?

Wie is Matija Frigan Westerlo?

Matija Frigan werd geboren op 11 februari 2003 en is op moment van schrijven twintig jaar oud. De centrumspits is afkomstig uit Rijeka en is ook Kroatisch jeugdinternational. Opgeleid werd Frigan bij HNK Rijeka, dat is ook de club waar hij zijn doorbraak kende. Afgelopen seizoen scoorde hij maar liefst veertien keer in 27 wedstrijden. Het leverde hem een transfer op naar KVC Westerlo. De Kemphanen verbraken hun clubrecord door maar liefst 5,5 miljoen euro op tafel te leggen. Bij Westerlo wordt hij de aanvalsleider ... een mogelijke revelatie!

Matija Frigan Kroatië

Zoals gezegd, is Matija Frigan ook Kroatisch jeugdinternational. Zo nam hij eind juni deel aan het EK voor beloften. Scoren deed hij niet, maar de aanvaller stond er wel drie keer in de basis. In het verleden kwam de Westerlo-spits ook al uit voor de U18 en U19 van zijn land. Onder bondscoach Josip Simunic scoorde hij in beide leeftijdsreeksen aan de lopende band. Hattricks tegen Gibraltar en Bosnië zijn voorlopig zijn hoogtepunten. Het is zeker mogelijk dat hij in de toekomst zal debuteren voor de A-ploeg van Kroatië.

Hier wordt Matija Frigan voorgesteld bij Westerlo:

Frigan scoorde vorig seizoen aan de lopende band voor Rijeka:

Ook interessant