41-voudig international van WK-deelnemer én Premier League-speler op de radar van... Antwerp!

De Wereldbeker in Qatar loopt stilaan op zijn einde, volgend weekend wordt er zelfs al terug gevoetbald op de Belgische velden. Het teken voor de clubs om hun selectie te versterken in de komende transferperiode. Zo zou Antwerp haar selectie willen versterken met Pools international Mateusz Klich, de middenvelder van Leeds United zit dit seizoen op een zijspoor bij de Engelse traditieclub. Ook Ajax-verdediger Daley Blind kan rekenen op interesse van 'The Great Old'.

Mateusz Klich Antwerp

Volgens diverse Poolse media heeft Antwerp interesse in Klich, de middenvelder van Leeds United komt amper aan spelen toe in de Premier League, waardoor hij open staat voor een transfer. Antwerp zal wel moeten concurreren tegen het Amerikaanse DC United, die de situatie rondom Klich nauwlettend in de gaten houden. De Pool heeft al 41 interlands voor zijn land, maar door weinig of geen speelminuten bij zijn club mocht hij niet mee met Lewandowski en co richting Qatar.

Leeds

De 32-jarige middenvelder speelde tot dusver mee in elf wedstrijden in de Premier League, deze bestonden vooral uit korte invalbeurten. Zijn eerste grote club was VFL Wolfsburg, al rap werd hij verhuurd en later verkocht aan Eredivisie-clubs PEC Zwolle en FC Twente. In 2017 maakte hij de overstap naar Engeland waar hij nog één seizoen werd uitgeleend aan FC Utrecht. Sinds 2018 is Klich actief bij Leeds, waar hij nog een contract heeft tot juni 2024. Zijn marktwaarde wordt op dit moment geschat rond de twee miljoen euro. 

Opvolger Radja Nainggolan

Na het mislukte huwelijk tussen Antwerp en Nainggolan is de ploeg van coach Van Bommel natuurlijk een pion in het middenveld kwijt. De Nederlandse coach zou er maar al te graag een ervaren middenvelder bij krijgen. Momenteel is er van een concreet bod nog geen sprake, dus is de vraag of Klich wel degelijk de opvolger van Nainggolan zal worden... 

In de video hieronder zorgde Klich voor de verlossende 0-2 vanop de stip, op bezoek bij Barnsley in het seizoen 2019/2020:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link