Stunt? Club Brugge heeft 19-jarige verdediger van Bayern München zo goed als binnen

Binnen een kleine maand gaat de transfermarkt opnieuw open. Dat wil echter niet zeggen dat er momenteel nog geen onderhandelingen kunnen gevoerd worden, neen. Zo zou Club Brugge al bijna rond zijn met één speler, genaamd Bright Arrey-Mbi. Een ander transfergerucht: Roméo Lavia naar Chelsea.

Bright Arrey-Mbi

Bright Arrey-Mbi is een 19-jarige linksvoetige verdediger die dit seizoen door Bayern München wordt uitgeleend aan de Duitse tweedeklasser Hannover 96. De centrale verdediger is 1,87m groot en ook Duits jeugdinternational. Bij Hannover kwam hij dit seizoen al zeven keer in actie, waarvan hij er zes keer in de basis stond. De laatste zes wedstrijden voor het WK stond hij zelfs telkens in de basis. Daarin won Hannover twee keer en hield het drie keer de nul. Een revelatie?

Bayern München

Bright Arrey-Mbi werd opgeleid bij SG Kaarst, Bedford FC, Norwich City en Chelsea, alvorens in 2019 gratis de overstap te maken naar Bayern München. Daar vertoeft hij ondertussen al drie jaar en hij mocht er één Champions League-match spelen. Tegen Atlético Madrid verzamelde hij op 1 december 2020 61 speelminuten in een 1-1 gelijkspel. Begin dit jaar werd hij uitgeleend aan de eersteklasser FC Köln, waar hij enkel bij de B-ploeg in actie kwam. Nu lijkt hij dit jaar door te breken in de Tweede Bundesliga. Arrey-Mbi heeft een marktwaarde van één miljoen euro en een contract bij Bayern München tot de zomer van 2025. Volgens 'The Atletic' zou de deal met Club Brugge zo goed als rond zijn. Een uitgaande transfer zou dan weer Skov Olsen (kunnen) zijn.

Arrey-Mbi speelde nog maar één partij voor de A-ploeg, maar bij de beloften kwam hij uiteraard al regelmatig aan spelen toe. Hier zijn we hem uitblinken in de Youth League-wedstrijd tegen FC Barcelona.

Hier werd hij voorgesteld bij FC Köln:

Ook interessant