Duitsers WOEDEND op ex-JPL-wingback na duur puntenverlies: "Hij is zo ongevaarlijk, wat een ramp"

Afgelopen zomer maakte Aurélio Buta de overstap van Antwerp naar Eintracht Frankfurt. De Duitsers konden de Portugees transfervrij oppikken. De rechterwingback kende een lange knieblessure die hem enkele maanden aan de kant hield. Nu Buta weer fit is, heeft hij zijn basisplaats echt weer te pakken, maar vrijdagavond tegen Bochum was het echt niet zijn wedstrijd en bracht hij te weinig gevaar volgens de fans. Ook Malinovsky speelde een dramatische partij met Marseille vrijdagavond.

Aurélio Buta vs Bochum

Vrijdagavond speelde Buta de hele wedstrijd tegen Bochum, maar hij kon de fans niet overtuigen. Verdedigend kwam hij overal te laat en aanvallend bracht hij weinig tot niets bij. De wedstrijd eindigde dan ook op 1-1 en dat is niet genoeg voor Frankfurt.

"Buta's kruispassen helaas allemaal ongevaarlijk"

" Wat doen Buta en Borre eigenlijk voor de kost? Er kwam geen voorzet van rechts aan. En toen er wel een in het midden kwam, was het op navelhoogte in plaats van voet- of hoofdhoogte, zodat niemand er gebruik van kon maken. Gewoon zwak."

" Helaas is het niveau nog steeds erg laag. Geen enkele corner met een scoringskans. Daar moet je kritiek op hebben. Maar verder is het spel echt verbeterd. Veel snelle, goede voorwaartse bewegingen. Uiteindelijk altijd slechte passes (Buta) of slechte passes in het midden."

" Van de wel 20 voorzetten van Buta kwam er geen enkele aan. De vrije trappen waren een ramp. Maar de prestaties werden duidelijk beter."

" Fysieke superioriteit in de aanval en verdediging is het probleem. We hebben geen jongens als Hinti en Abraham. Bovendien hebben we een middenveld dat totaal ongevaarlijk is. We zien nauwelijks schoten van afstand. Buta is gevoelig achterin en de voorzetten zijn belabberd."

Aurélio Buta vs Napoli

In de Champions League-heenwedstrijd werd 2-0 verloren tegen een sterk Napoli. In de eerste helft veroorzaakte de Portugees een penalty nadat hij Osimhen aanliep in de zestien, maar deze werd gered door doelman Trapp. De fans waren toen ook al niet tevreden over hun rechterwingback. 

"Buta is zó slecht vandaag!"

"Hoe dom van Buta!" 

"Buta, hoe dom kan je zijn!" 

"Buta heeft geen idee waar zijn tegenspelers staan!"

"Man, wissel Buta! Hij is niet aanwezig" 

Hieronder een video van Aurélio Buta bij Antwerp op het veld van STVV:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link