Samen op het veld met Messi? Inter Miami lijkt ex-KVO-speler te gaan kopen: 0 goals in 23 matchen!

Ken jij Makhtar Gueye nog? De 25-jarige Senegalees werd in juli 2020 voor één miljoen euro gekocht door KV Oostende van zusterclub AS Nancy. De aanvaller was er in twee seizoenen tijd goed voor 25 goals in 67 wedstrijden en behaalde de Europe Play-Offs met de Kustboys. Zijn statistieken waren zeker niet slecht, maar deze werden wat gerelativeerd door het wispelturig karakter van de Senegalees. Gueye was moeilijk in toom te houden, ging zweven en droomde al snel van hogerop. KVO wilde hem van de hand doen en leende hem daarom uit aan Real Zaragoza, een Spaanse tweedeklasser. Zonder succes!

Makhtar Gueye KVO Real Zaragoza

Bij Zaragoza speelde Makhtar Gueye 23 wedstrijden, meestal als invaller. Zijn uitleenbeurt was een echte flop, want de aanvaller scoorde er geen enkele keer en gaf er ook geen enkele assist. Terwijl Zaragoza promotie naar La Liga ambieerde, eindigde de club amper dertiende en kon het slechts 40 keer scoren in 42 wedstrijden. Uiteraard wil de Spaanse club hem niet houden en wil Makhter Gueye ergens anders heen, maar er is wel één probleem. Real Zaragoza bedong namelijk een verplichte aankoopoptie, waardoor ze hem sowieso voor minstens drie miljoen euro moeten overkopen. Het spreekt voor zich dat ze hier niet om staan te springen, vooral gezien de hoge transfersom.

Makhtar Gueye Inter Miami

Toch hoeft een (financieel) noodlijdend KV Oostende niet te vrezen voor haar centen. Inter Miami is namelijk een zusterclub van Zaragoza en heeft dezelfde eigenaars als de Spaanse tweedeklasser. Zij zullen de aankoopoptie wellicht overnemen, waardoor Gueye naar de MLS-club zou trekken. Inter Miami is niet zomaar een club, het is de nieuwe bestemming van Lionel Messi en de Amerikanen hebben grote plannen voor de toekomst. De kans dat Messi en Gueye echter op één veld zullen staan, is bijzonder klein. Inter Miami zou de Senegalees uitlenen of in de B-kern droppen, want het spreekt voor zich dat hij er geen toekomst heeft. Van KV Oostende naar Real Zaragoza en Inter Miami in één jaar tijd, het zou sowieso opvallend zijn. Een andere ex-KVO-speler wiens carrière wat in het slop zit, is Richairo Zivkovic.

Makhtar Gueye Burnley

Opvallend: vorige zomer stond Makhtar Gueye nog in de belangstelling van Burnley. Vincent Kompany raakte destijds gecharmeerd tijdens de wedstrijden tussen Anderlecht en Oostende."Ik weet dat ik bij Burnley genoemd ben, maar we zien wel of dat nog concreet wordt. Uiteraard zou ik graag met een ex-topspeler als Kompany werken. Hij sprak me vorig jaar aan na onze match en zei toen al dat ik tactisch heel veel had bijgeleerd. Ik denk ook dat de fysieke Championship me wel zou liggen als grote spits met veel duelkracht", aldus Gueye vorig jaar in Het Nieuwsblad. Kompany haalde hem uiteindelijk niet en kreeg de Burnley-fans helemaal achter zich na een fenomenaal seizoen.

Eén van de hoogtepunten van Gueye bij KV Oostende, waar hij echter niet zal terugkeren.

Ook interessant