Degradatiekandidaat uit JPL haalt knap speler binnen die vorig jaar nog voor Liverpool uitkwam

Sheyi Ojo is de nieuwste aanwinst van KV Kortrijk. De Engelse aanvaller komt voor één seizoen op uitleenbasis over van Cardiff City. Zijn naam zal toch een belletje doen rinkelen, want Ojo stond vroeger gekend als een groot talent en speelde ook dertien wedstrijden voor Liverpool. Op zijn 26ste strijkt hij nu in België terecht, benieuwd hoeveel goals hij hier (wel) kan scoren!

Sheyi Ojo Liverpool

Sheyi Ojo werd geboren op 19 juni 1997 en is op moment van schrijven 26 jaar oud. Hij werd opgeleid bij MK Dons en Liverpool en verliet de Engelse topploeg pas in de zomer van 2022. Veel kansen kreeg de aanvaller uiteraard niet bij Liverpool, maar toch zou hij er dertien wedstrijden voor de A-ploeg spelen. Daarin gaf hij vier assists en scoorde hij ook één doelpunt. Zo kwam hij in actie tegen onder meer Bournemouth, West Brom, Watford en Stoke City. Ojo stond gekend als een groot talent, maar kon het uiteindelijk niet waarmaken. Zijn uitleenbeurten aan Wolverhampton, Fulham, Stade Reims, Rangers, Wigan en Cardiff werden geen groot succes. Vorig seizoen trok hij weliswaar definitief naar de Engelse tweedeklasser, maar daar kon hij op één jaar tijd amper twee doelpunten scoren.

Sheyi Ojo uitleenbeurt KV Kortrijk

KV Kortrijk moet hem nu redding brengen. De Kerels, die afgelopen weekend nog met 6-0 de boot ingingen tegen Antwerp, huren hem nu voor één seizoen van Cardiff City. Ojo speelde ooit één wedstrijd voor de Engelse U21 en stond daar op het veld met onder meer Tammy Abraham, Tom Davies, Fikayo Tomori, Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold en Dominic Calvert-Lewin. Zijn marktwaarde bedraagt momenteel 1,8 miljoen euro.