'Vergeten' ex-JPL-middenvelder heeft toptransfer naar Premier League beet ... 18 miljoen euro!

Een zeer opvallende transfer: Liverpool gaat zich versterken met Wataru Endo, een 30-jarige verdediger van VfB Stuttgart. De Japanse defensieve middenvelder moet zo'n achttien à negentien miljoen euro kosten en kan er een potentiële basisspeler worden na het mislopen van Roméo Lavia en Moises Caicedo. Opvallend: Endo heeft een verleden in de Jupiler Pro League.

Wataru Endo Liverpool transfer

Wataru Endo is een defensieve middenvelder met reeds 50 caps voor de Japanse nationale ploeg. Afgelopen winter deed hij het prima op het WK in Qatar en wekte hij veel interesse op bij tal van Europese (sub)topclubs. Nu lijkt hij ook eindelijk zijn toptransfer beet te hebben. Endo verlaat het bescheiden Stuttgart en gaat voor een kleine twintig miljoen euro naar Liverpool. Bij de Engelse club moet hij de nieuwe nummer 'zes' worden nadat toptargets Moises Caicedo en Roméo Lavia naar Chelsea verkassen. Ook De Ketelaere heeft trouwens zijn transer beet, hij trekt naar Atalanta.

Wataru Endo STVV Stuttgart

Endo heeft een marktwaarde van 6,5 miljoen euro en maakte de laatste jaren veel indruk in de Bundesliga. Wat velen al zijn vergeten, is dat hij een verleden heeft in de Jupiler Pro League. In de zomer van 2018 was het namelijk Sint-Truiden dat de middenvelder wegplukte uit Japan bij de Urawa Reds. Hij speelde er in één seizoen 31 wedstrijden en verkaste naar VfB Stuttgart. Aanvankelijk op uitleenbasis en daarna op permanente wijze. Het is straf om te zien hoe Endo zich de afgelopen jaren heeft opgewerkt. Van een grijze muis in de Jupiler Pro League, naar een titularis in de 2de Bundesliga en vervolgens ook een revelatie in de Bundesliga. Nu versiert hij een toptransfer naar Liverpool!

Twee seizoenen geleden hield Wataru Endo zijn ploeg nog in de Bundesliga na een goal in de 92ste minuut!

Ook interessant