Wie is Émile Doucoure, 15-jarig toptalent van Beerschot dat al eerste profcontract tekende?

De laatste jaren zien we een trend in de voetbalwereld, die zich steeds meer doorzet: clubs - op gelijk welk niveau - die toptalenten uit eigen rangen zo vroeg mogelijk aan zich willen binden met een profcontract. Denk maar aan één van die vele jonge mannen van KV Mechelen tegenwoordig. Ook bij Beerschot denken ze aan de toekomst. De Antwerpenaren legden deze week een toptalent langer vast: Émile Doucoure. Maar wie is hij juist?

Wie is Émile Doucoure van Beerschot?

Émile Doucoure is een Belgische, actieve voetballer van Beerschot, dat uitkomt in de Challenger Pro League. Doucoure is geboren op 28 september 2007 en werd enkele maanden geleden dus vijftien jaar. Piepjong, eigenlijk. En toch al even te boek als een echt toptalent. De doelman speelde eerder nog voor Berchem en KV Mechelen, maar kwam twee jaar geleden bij Beerschot terecht. Sinds dit seizoen komt Doucoure uit voor de U18 van De Ratten. Hij traint er zelfs al mee met de eerste ploeg. Dat was Ajax, Anderlecht en Club Brugge niet ontgaan: zij trokkken aan z'n mouw. Maar helaas voor hen koos de jonge Belg voor een verlengd verblijf op 't Kiel. Hij tekende voor twee jaar.

Émile Doucoure nationale jeugdreeksen

Ook in de nationale jeugdreeksen is Doucoure absoluut geen vreemde. In maart vorig jaar maakte hij zijn debuut bij de Belgische U15, om in november zelfs te debuteren bij de U16. Hij stond er onder de lat in de oefeninterlands tegen Italië, Zwitserland, Spanje en Engeland. De doelman reageerde ook al op z'n eerste contract: "Wat de doorslag gaf om bij Beerschot te blijven? De kansen die ik hier al kreeg om bij de eerste ploeg mee te trainen. Ik voel mij hier ook heel erg goed en dat is voor mij belangrijk. Nu begint het echte werk."

Ook interessant