Wie is Kiany Vroman, 19-jarige keeper van Club Brugge die mag meetrainen met A-elftal?

Er staat de komende weken heel wat te gebeuren bij Club Brugge. De Bruggelingen hebben er een bijzonder teleurstellend seizoen opzitten in de Jupiler Pro League en hopen komend seizoen opnieuw een gooi te kunnen doen naar de titel. Uit hun transfers spreekt alvast ambitie: ze legden al Michal Skoras, Igor Thiago en Victor Barbera vast voor een bedrag van in totaal €15 miljoen. Straks volgt wellicht nog Hugo Vetlesen. Ondertussen zijn ze in Brugge begonnen aan de voorbereiding, met een pak nieuwe gezichten. Eén daarvan is Kiany Vroman.

Wie is Kiany Vroman Club Brugge?

Kiany Vroman is een Belgische, actieve voetballer die onder contract staat bij Club Brugge. Vroman is geboren op 21 januari 2004 en is momenteel dus negentien jaar. Vroman speelt sinds jaar en dag bij blauw-zwart en groeide inmiddels al door tot de beloften. In 2021 maakte hij al zijn debuut in de Challenger Pro League; hij moest toen de geblesseerde Nick Shinton komen vervangen. Club verloor die match met 0-1 van Seraing, maar voor Vroman werd het een match om nooit te vergeten. In de slotminuut stopte hij bij zijn debuut een strafschop van N'Diaye.

Kiany Vroman Youth League

Verder dan die ene match kwam hij nog niet in de tweede afdeling. In de Youth League nam hij wél vaak plaats onder de lat: hij heeft er zes matchen op zijn teller staan de laatste twee campagnes. In Brugge is het geloof in de goalie groot, want hij tekende er onlangs zijn contractverlenging en is één van de acht spelers die in de voorbereiding op het seizoen 2023-2024 doorschuift naar de eerste ploeg.

Bekijk hieronder het debuut en de penaltysave van Kiany Vroman: