Ex-RSCA-topschutter met 17 doelpunten in 43 matchen zit op zijn 34ste ZONDER club

Stefano Okaka, het is een speler die velen nog kennen van zijn periode bij Anderlecht. Hij heeft er op zijn minst gezegd een opvallende carrière opzitten. De 34-jarige spits speelde in totaal voor dertien (!) verschillende clubs. Zijn laatste avontuur was in Turkije bij Basaksehir, waar hij twee seizoenen actief was. Nu zit de Italiaanse spits dus zonder club.

Okaka zonder club

Bij de Belgische voetbalfan zal de naam Stefano Okaka waarschijnlijk nog een belletje doen rinkelen. In het seizoen 2015-2016 was de Italiaan nog de sterke man in de spits van Anderlecht. En dat mag je behoorlijk letterlijk nemen. Hij scoorde 17 keer in 43 matchen en was zo de topschutter van paars-wit. Nu op zijn 34ste gaat het minder goed. Hij zit namelijk zonder club na zijn passage in Turkije bij Basaksehir. Okaka heeft nog een marktwaarde van 1,3 miljoen euro, een buitenkansje voor ploegen uit de Jupiler Pro League?

Okaka vs Göztepe

In een bekerduel tegen Göztepe was Okaka vorig seizoen nochtans de uitblinker. Basaksehir won de wedstrijd toen met 3-1, waarvan Okaka er eentje scoorde. Toch opvallend dat hij geen nieuw contract kreeg? 

" Emre Efendi speelt tegen doelman Volkan, Deniz Türüç en Okaka die goed was, die hij in de competitie niet speelde, tegen Cincon, met wie hij dezelfde punten heeft en thuis speelde, tegen Göztepe, een ploeg uit een lagere klasse, in de Turkse beker, de Turkse beker is natuurlijk belangrijk."

"Okaka verrast opnieuw" 

Eén van de zeventien doelpunten van Okaka bij Anderlecht:

Ook interessant