Ooit in 2e Klasse... 2e Provincialer pakt titel en keert na 40 (!) jaar terug naar 1ste, 105 goals!

Met nog twee speeldagen te gaan kennen we meer en meer kampioenen uit het Belgisch amateurvoetbal. Sinds kort kennen we ook de kampioen uit Tweede Provinciale Vlaams-Brabant B. Sportief Rotselaar is de overduidelijke kampioen en keert na maar liefst 40(!) jaar terug naar de hoogste reeks in het Provinciale voetbal. Nog een leuk feitje omtrent deze club: in het seizoen 1978/1979 speelde de club, onder de naam VC Rotselaar, in de Belgische Tweede Klasse met als coach Rik Coppens!

Sportief Rotselaar historie

De blauwgele club werd opgericht in 1966 en speelde in haar bestaan tien seizoenen in de Belgische nationale reeksen. Met als uitschieter het seizoen 1978/1979. Toen speelde Sportief Rotselaar, onder coach Rik Coppens, in de Tweede Klasse. Volgend seizoen zal de club, met als stamnummer 6909, terugkeren naar Eerste Provinciale. Dat was exact 40(!) jaar geleden. Dit seizoen heeft de club duidelijk aangetoond klaar te zijn voor de hoogste reeks in het Provinciale voetbal.

Sportief Rotselaar kampioen Tweede Provinciale

Met maar liefst 105 gemaakte goals hebben ze veruit de beste aanval uit de reeks. Maar ook achterin heeft de Tweede Provincialer het goed voor elkaar. Met twintig tegengoals hebben ze eveneens de beste defensie. Na 28 gespeelde duels verloor Sportief Rotselaar amper twee keer, wat resulteerde in een knappe 72/84. Ze zijn duidelijk terug klaar, na een lange afwezigheid, voor Eerste Provinciale. Proficiat met de titel heren! De fusieclub Evergem 2020 werd afgelopen weekend oververdiend kampioen in Derde Provinciale Oost-Vlaanderen na een waanzinnige 78/84.

Sportief Rotselaar kampioen 2e prov. 105 gemaakte goals

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link