Fusieclub staat seizoen na titel alweer op kop ... goalgetter scoorde 64 goals in 40 matchen

Twee seizoenen op rij promoveren? Het gebeurt zelden, maar het is mogelijk en tegelijk ontzettend straf. Evergem 2020 is zo'n club die daar dit seizoen kan in slagen. De Oost-Vlaamse club werd vorig seizoen dominant kampioen in Derde Provinciale en staat nu alleen op kop in Tweede Provinciale. Zoals de naam al doet vermoeden, werd de club pas opgericht in 2020 na een fusie tussen Ertevelde United en DKW Evergem. Ze doen het dus erg goed als 'nieuwe' vereniging en blijven erg ambitieus.

Evergem 2020 historie

Evergem 2020 is een voetbalclub uit Oost-Vlaanderen die momenteel uitkomt in Tweede Provinciale. Evergem ligt net ten noordwesten van Gent, en de ambitieuze fusieclub bestaat nog maar drie jaar. Tot in de jaren 90 hadden acht van de negen clubs uit Evergem een eigen competitieve voetbalclub. Na een fusie in 2020 tussen Ertevelde United en DKW Evergem, blijven er nog maar vier lokale clubs in de gemeente over. Evergem 2020 werd geboren! 

Evergem 2020 2x op rij kampioen?

Vorig seizoen werd Evergem 2020 dominant kampioen in Derde Provinciale met maar liefst 81/90 en tien punten voorsprong op eerste achtervolger Watervliet. Het was duidelijk dat ze te sterk waren voor die reeks en dat ze perfect een niveau hoger konden meedraaien. Dat bleek nog maar een onderschatting te zijn, want na elf speeldagen staan ze nu ook in Tweede Provinciale alleen op kop. Een tweede promotie op rij? Dat kan, ook al grepen ze net naast de eerste periodetitel.

Tom Van Hyfte en Jesse Brouwers

Evergem 2020 telt na elf speeldagen 26 punten en heeft een doelsaldo van +11. Na de nederlaag van St-Laureins van afgelopen weekend tegen Sleidinge, staat Evergem 2020 nu alleen op kop. Met acht zeges op elf wedstrijden, twee gelijke spelen en amper één nederlaag, zijn ze de verdiende koploper in Tweede Provinciale A van Oost-Vlaanderen. Twee interessante namen in de selectie zijn die van Tom Van Hyfte en Jesse Brouwers. Die eerste speelde ooit 80 duels voor Beerschot en verder kwam de 37-jarige middenvelder nog uit voor MVV Maastricht, Roda JC, Hamme en OH Leuven. Jesse Brouwers scoorde dan weer 64 goals in 40 matchen voor Evergem 2020. Vorig seizoen werd de 35-jarige goalgetter los topschutter met 54 goals, terwijl hij nu ook al tien keer raak kon treffen. Indrukwekkende statistieken ... volgend seizoen in Eerste Provinciale?

Kevin Buyse scoorde in oktober de knapste goal voor Evergem 2020:

Ook interessant