Wie is Catherine van Eylen, sportanker van de VRT en de vrouw van Wouter Vandenhaute?

Dinsdagmiddag lieten we jou kennismaken met de 31-jarige Tess Elst, de nieuwe sportanker van de VRT. Zij versterkt het team van onder Ruben Van Gucht en Catherine Van Eylen. Die laatste kennen we allemaal 'van zien', maar komt daarbuiten zelden op het scherm. Tijd om ze wat beter te leren kennen!

Wie is Catherine Van Eylen?

Catherine Van Eylen werd geboren in het jaar 1971 en is op moment van schrijven 51 jaar oud. Ze is een Vlaamse sportanker bij de VRT en presenteert er met andere woorden de sportrubriek in Het Journaal, dit al sinds 2005. Van Eylen studeerde destijds Germaanse filologie en presenteerde tijdens haar opleiding reeds programma's bij Radio Donna. Na haar studies werd ze omroepster bij FilmNet en VTM (nieuwslezer), maar in 1998 ging ze definitief aan de slag bij de VRT.

Sportweekend

Catherine Van Eylen ging uiteindelijk op de sportredactie van Radio 1 werken en was mee betrokken bij de oprichting van Sporza in 2005, de sportieve tv-zender van de VRT. Daar zou ze, afwisselend met Tom Coninx, de sportprogramma's presenteren. Vanaf 2021 werd ze presentatrice van Sportweekend, het vaste sportprogramma van de VRT op zondagavond.

Wouter Vandenhaute

De 51-jarige Catherine Van Eylen is getrouwd met Wouter Vandenhaute, de 60-jarige voorzitter van RSC Anderlecht en de oprichter en gedelegeerd bestuurder van productiehuis Woestijnvis. Verder zullen velen Catherine Van Eylen kennen van haar deelname aan De Slimste Mens ter Wereld. In 2020 won ze toen het programma door Ella Leyers te verslaan in de finale.

Opvallende kledingstijl

De kledingstijl van VRT-sportanker Catherine Van Eylen is trouwens al jaren voer voor discussie. Zo is ze niet schuw om af en toe vreemde outfits te dragen op televisie. Dat trekt ze zich echter niks van aan. "Ik kan er over het algemeen wel mee lachen en er zitten soms ook hele grappige opmerkingen tussen. Ik krijg ook vaak complimenten, al bereiken die Twitter natuurlijk niet.”, klinkt het. Haar passie voor mode begon al op jonge leeftijd: “Ik heb altijd goed geweten wat ik wilde. Mijn moeder moet daar nog altijd hard om lachen. Ik was nog klein toen ze een kleedje voor mij had gemaakt. Ze zette me op een stoel, trok het over mijn hoofd, maar ik zei: ‘Ikke niet aandoen!’ Ik heb het nooit gedragen.”, besluit Catherine Van Eylen.

De naam van Catherine Van Eylen zien we regelmatig passeren op Twitter:

Catherine Van Eylen presenteert al sinds 2005 de sportrubriek van de VRT. Zo zag ze er tien jaar geleden nog uit: