Vlaams-Brabantse fusieclub goed op weg om in 1e jaar meteen kampioen te worden in 1e Provinciale

Eind vorig jaar werd aangekondigd dat Borght-Humbeek en FC Beigem zouden fusioneren, en dat is dit seizoen ook werkelijkheid geworden. De twee ploegen uit Grimbergen werden één club onder de naam Fenixx Beighum en stamnummer 39. En in hun eerste jaar als fusieclub doen ze het meteen uitstekend! 

Fenixx Beighum

Borght-Humbeek eindigde afgelopen seizoen tweede in Eerste Provinciale en FC Beigem eerste in Derde Provinciale, waar nu Berchem Brussels FC indruk maakt. Door de krachten te bundelen, werden de (fusie)club zowaar nog sterker. De club uit Vlaams-Brabant staat na veertien speeldagen namelijk eerste in Eerste Provinciale met 32 op 42. Ze wonnen negen keer, speelden vijf keer gelijk en verloren nog geen enkele wedstrijd. Bovendien incasseerden ze nog maar elf goals dit seizoen, een ijzeren defensie! Indien Fenixx Beighum dit kan vasthouden, lonkt de titel én promotie naar Derde Nationale. De eerste achtervolger is Bierbeek A met evenveel punten, maar zij hebben wel een match meer gespeeld. De derde, Mazenzele-Opwijk, volgt al op zeven punten en heeft eveneens één wedstrijd meer gespeeld.

Borght-Humbeek en FC Beigem

Zoals gezegd, zag Fenixx Beighum pas dit seizoen het licht na een fusie tussen Borgt-Humbeek en FC Beigem. Eerder was er in 2017 ook al de fusie tussen Borght en Humbeek en dit jaar kwam daar dus ook nog Beigem bij. Beighum  bevat enerzijds Beigem en anderzijds Humbeek in de clubnaam. De clubkleuren zijn rood en groen, met gouden accentueren. Dat vertaalt zich ook in hun prachtig logo. Hun thuiswedstrijden worden trouwens afgewerkt op het terrein van Beigem, waar een kunstgrasveld werd aangelegd. Een leuke toevoeging: ook de B-ploeg van Fenixx Beighum doet het goed met een vierde plek in Vierde Provinciale. Een club waar we de komende jaren nog veel van zullen horen, want ambitieus zijn ze zeker nu de middelen zijn aangesterkt!

De eerste periodetitel werd alvast gewonnen:

Het clublied van de Dribbelclub, die de jeugd van Fenixx Beighum vertegenwoordigd:

Net binnen