Ken je hen? Deze onbekende Europese ploeg werd 19 keer kampioen in 22 jaar en staat alweer LOS op kop

Dat sommige ploegen in bepaalde competities oppermachtig zijn, zien we bijvoorbeeld in Duitsland met Bayern München en in Frankrijk met PSG. Het maakte de competitie vaak minder spannend omdat de meesten er toch al van uitgaan dat ze het seizoen toch opnieuw met sprekend gemak zullen winnen. Dit is gek genoeg ook het geval in de Gibraltarese competitie. Lincoln Red Imps FC werd er de voorbije 22 jaar namelijk negentien keer kampioen en ook dit seizoen staan ze weer los aan kop. 

Lincoln Red Imps FC opweg naar titel

Lincoln Red Imps FC domineert de competitie in Gibraltar de laatste jaren. Het werd al negentien keer kampioen in de laatste 22 jaar en ook nu zijn ze weer op weg naar de titel. Ze staan op een eerste plaats met 40 punten na vijftien wedstrijden. Dat wil dus zeggen dat ze nog maar één wedstrijd verloren en ook nog maar één wedstrijd gelijk speelden. Een erg straffe prestatie dus! 

Lincoln Red Imps FC

Lincoln Red Imps FC werd in 1975 opgericht uit een oud politieteam en ontwikkelde zich tot een van de meest succesvolle clubs uit Gibraltar. Een leuk feitje is dat ze net als elk ander team op het schiereiland in het zelfde stadion spelen, het Victoria Stadium met een capaciteit van 2.000 toeschouwers. Lincoln Red Imps FC kwalificeerde zich in 2014 als eerste club uit Gibraltar voor het kwalificatietoernooi van de Champions League. Het werd er in de tweede ronde echter al uitgeschakeld. 

Lincoln Red Imps

Hieronder nog een video waarin Lincoln Red Imps wint van Celtic: