Met Club Brugge-legende als coach: 1e Nationaler pakt 29 op 33 en is HELEMAAL op weg naar 1B

Patro Eisden Maasmechelen is er vorig seizoen niet in geslaagd om te promoveren naar 1B. Dat was nochtans hun ambitie voor aanvang van het seizoen, maar met slechts één promovendus is het sowieso moeilijk om daarin te slagen. De Limburgers begonnen dus met één duidelijke missie aan de nieuwe jaargang: dit keer wél de promotie afdwingen. En daar lijken ze ook in te gaan slagen, want ze staan los op kop in Eerste Nationale. Dit jaar stijgen er trouwens drie ploegen naar de Challenger Pro League!

Patro Eisden leider Eerste Nationale

Onder leiding van voormalige Club Brugge- en Rode Duivels-doelman Stijn Stijnen is Patro dit seizoen on fire. De Limburgers zijn vooral sinds de jaarwisseling amper af te stoppen. Op 7 januari verloren ze nog van Olympic Charleroi, maar sindsdien zijn ze ongeslagen. Een bijzonder knappe reeks van 29 op 33 tot gevolg. Patro is meer dan ooit op weg naar de titel in Eerste Nationale, want ze staan al vijf punten voor op RFC Liège. De Challenger Pro League lonkt!

Patro Eisden Maasmechelen Eerste Nationale kampioen

8 ex-JPL-spelers bij Patro Eisden

Patro Eisden heeft maar liefst acht ex-Jupiler Pro League-spelers in haar kern volgens de database van Transfermarkt. Deze spelers zijn: Tom Pietermaat, Roman Ferber, Sam Valcke, Wouter Corstjens, Raoul Kenne, Jordan Renson, Kevin Kis en Niels Verburgh. 

Nieuw logo

De Limburgse club maakte vorig jaar ook haar nieuw logo bekend: "Patro keert op deze manier terug naar de roots, maar met een blik naar de toekomst. Met dit nieuw logo gaan we een nieuw tijdperk in, met onze geschiedenis in het achterhoofd. We zijn trots op ons verleden en hebben grote ambities voor de toekomst. We versterken onze selectie voor het komende seizoen om mee te kunnen doen op het hoogste niveau."

patro eisden nieuw logo

Patro Eisden Maasmechelen speelt sinds 2002 in het stadion aan de Kolenmijn Limburg Maaslaan. Daarvoor speelden ze in het stadion bij de Kastanjelaan, maar dat stadion wordt sinds 2002 jammer genoeg niet meer gebruikt.j.

Bijnaam

Patro Eisden Maasmechelen wordt onder de supporters 'Klein Anderlecht' genoemd. Op het eerste zicht zie je al dat de Eerste Nationaler in de paars-witte kleuren speelt, maar daarnaast hebben/hadden ook een goede jeugdopleiding. Zij hebben onder andere Vital Borkelmans, Paul Lambrichts, Lei Clijsters en Nico Claesen opgeleid.

Patro Eisden Maasmechelen

Overname 

Patro Eisden Maasmechelen is in handen van een Amerikaanse investeringsgroep, The Common Group. Ze zijn razend ambitieus en wilen dan ook zo snel mogelijk met de club naar 1B. "We gaan samen voor een langdurige samenwerking en zullen vol overgave werken om de vooropgestelde doelen te bereiken", aldus voorzitter Rik Vliegen. 

Patro Eisden Maasmechelen in AMerikaanse handen

Ook interessant