Rode Duivel KOP VAN JUT na matige prestatie én puntenverlies: "He's playing against us"

Maandagavond stond voor Atletico Madrid en Granada de openingsspeeldag van La Liga op het programma. Het werd meteen een doelpuntrijk duel waarin Atletico de drie punten thuis hield dankzij een 3-1 overwinning. Onze landgenoot Yannick Carrasco was grotendeels verantwoordelijk voor twee van die doelpunten: één voor Atletico, maar helaas ook een voor Granada...

Yannick Carrasco vs Granada

Nadat Atletico Madrid via Morata in de eerste helft op voorsprong was gekomen, besloot Carrasco om op dribbel te gaan op zijn eigen helft. Niet zijn beste idee, want hij leed balverlies waardoor Omorodion de bordjes gelijk kon hangen. Nog geen vijf minuten later herpakte de Rode Duivel zich wel door een assist uit de delen aan Nederlandse spits Depay. Alleen was het kwaad voor de Atletico-fans al geschied. Net zoals toen hij vorig seizoen een levensbelangrijke penalty in de Champions League miste tegen Leverkusen, waren de fans woedend op de Belgische winger. Lees hieronder enkele reacties met ons mee...

"Carrasco was 90 minuten slecht, wanneer krijgt Lino een kans?"

"Carrasco! Rot op uit mijn club, nu!"

"Beeld je in hoe veel minder frustrerend Carrasco zou zijn als hij het simpel hield en niet alles moeilijk zou maken gewoon om het moeilijk te maken..."

"Verkoop Carrasco man, rot op!"

"Dit is wat er gebeurt als je Carrasco te lang op het veld laat staan..."

"Carrasco is nog altijd onbetrouwbaar."

Yannick Carrasco vs Espanyol

Vorig seizoen werd Carrasco nochtans erg geloofd. Onze landgenoot speelde onder andere tegen Espanyol de pannen van het dak en kreeg veel lof op X, ondanks het pijnlijke 3-3 gelijkspel.

"Carrasco, ik hou steeds meer van je"

"Carrasco op dit niveau zal heel moeilijk te vervangen zijn"

"Hoe goed is Carrasco"

"Carrasco, verleng alsjeblief"

"We kunnen Barcelona Carrasco niet voor negen miljoen euro laten halen"

"Carrasco is een ster, sommigen mogen hem echter niet..."

Carrasco vs Cadiz

Ook tegen Cadiz kon de Rode Duivel rekenen op lovende kritieken. De fans van Atletico waren toen nogdolblij met de recente prestaties van Carrasco. 

"Met Carrasco op dit niveau hebben we Ferran of iemand anders niet nodig. Carrasco blijft."

"Carrasco lijkt me volledig onmisbaar voor dit team. Hij is een linksback als we in het strafschopgebied zijn en daarna een echte dolk met de bal. En hij blaast zijn longen niet uit zijn mond. Om nog maar te zwijgen over zijn technische kwaliteit. Hij gaat deze zomer gratis weg."

"Geweldige wedstrijd bij de Wanda... Fascinerende dubbele omslagen. Hermoso en Carrasco, met pure vastberadenheid... Dit team stelt niet teleur!"

"Atleti neemt hun voet niet van het gaspedaal. Weer een recital van Antoine Griezmann. Weer een uitstekende wedstrijd van Molina, weer een geweldige van Koke, weer een zeer goede prestatie van De Paul, weer een festival van Carrasco, weer een enorme prestatie van Hermoso, weer een doelpunt van Morata... Goed gedaan allemaal. Nog vijf te gaan."

"Wat een spelniveau houdt Atlético de Madrid sinds het begin van het jaar vol. De ploeg van Cholo zit in een onverslaanbaar tempo, en ze hebben zulke belangrijke spelers als Griezmann, Lemar en Carrasco in de ploeg. De beste ploeg in LaLiga qua vorm."

"Tussen Neymar en Carrasco heb ik een duidelijke keuze."

Carrasco vs Sevilla

In een ruime 6-1 overwinning tegen Sevilla, pikte Yannick Carrasco zijn doelpuntje mee. De fans waren toen dolblij met de knappe zege en de prestatie van onze landgenoot.

"Hij is beter dan Vinicius" 

"Hij verdient het enorm en is een zeer belangrijke speler. Carrasco moet blijven 👏🏽❤️🤍"

"Zijn contract verlengen" 

"Eindelijk komt de beste Yannick terug. Ik hoop dat ze doen wat ze beloofd hebben en dat hij bij ons geschiedenis blijft schrijven."

"In het Bernabéu zag ik al dingen die me bevielen en vandaag was je weer de flitsende en doortastende speler waar we allemaal op zaten te wachten."

Dat Yannick Carrasco een uitstekende dribbel heeft bewijst hij hieronder. De verdediger was helemaal de weg kwijt: