Deze 10 teams hebben de beste defensie in de UCL ... Club Brugge ENIGE ploeg zonder tegengoal!

Club Brugge is de enige ploeg in de Champions League die dit seizoen nog geen enkele goal incasseerde. En dat is toch wel vooral te danken aan Simon Mignolet. In het bijzonder tegen Atlético Madrid was het onwaarschijnlijk dat hij de nul hield met de ene save na de andere. Vincent Mannaert vertelde eerder al dat niemand anders de Gouden Schoen zou verdienen. Nadat Bayern München woensdag twee goals incasseerde op Viktoria Plzen, is blauw-zwart zo de enige club zonder tegengoals in deze campagne. Een knappe prestatie.

Minste tegengoals in de Champions League

Voetbalflitsen maakte een lijstje met de tien ploegen met de minste tegengoals in de Champions League dit seizoen. Club Brugge staat met nul tegengoals uiteraard op plek één en doet beter dan ploegen als Manchester City, Real Madrid, Chelsea en Bayern München. Blauw-zwart neemt het nog thuis op tegen Porto en uit tegen Bayer Leverkusen. Benieuwd of ze erin slagen om deze campagne af te sluiten zonder tegengoals. Dat zou pas héél straf zijn!

De strafste wedstrijd van Simon Mignolet was ongetwijfeld die in en tegen Atlético Madrid. Met negen saves in de zestien brak hij zelfs een record. Bekijk hier zijn beste reddingen van woensdagavond, waardoor Club nog altijd geen doelpunt binnenkreeg in deze campagne.

Ook interessant