Premier League heeft Corona-probleem: 'Son in quarantaine, Liverpool hypothetisch géén kampioen'

Het Corona-virus lijkt overal ter wereld zijn invloed te gaan hebben. Zo ook in het voetbal. Sterspeler Heung-Min Son moet namelijk in 'zelf-quarantaine' verblijven. En Liverpool, die zijn hypotetisch gezien, toch nog geen kampioen...

De aanvaller keerde pas terug uit Zuid-Korea en moet zich nu afschermen voor de buitenwereld als voorzorgsmaatregel tegen de verspreiding van het Corona-virus. Son brak eerder deze maand zijn arm en vloog naar zijn geboorteland om zich door een door hem bekende arts te laten opereren. Coach Mourinho benadrukte wel al dat Son geen gezondheidsklachten heeft en dat het er niet op lijkt dat de aanvaller het virus te pakken heeft.

In de Premier League moeten ze zich momenteel ook voorbereiden op een doemscenario waarin alle wedstrijden worden afgelast of zelf de rest van de competitie wordt geschrapt. Wat gebeurt er dan? Daar hebben hebben ze in Engeland voorlopig nog geen antwoord op. Het zou - op papier - zo maar eventjes kunnen dat Liverpool geen kampioen kan spelen... Stel je dat eens voor!

Gelukkig blijft het voorlopig maar bij een denkoefening, maar er moet wel een oplossing gevonden worden, ook al is het maar hypotetisch.