Straks naar EK voor beloften ... Anderlecht vecht met Udinese om nieuwe middenvelder uit Engeland

Volgens transferexpert Fabrizio Romano zou Anderlecht interesse tonen in Etienne Camara. Dat is een 20-jarige middenvelder van Huddersfield Town, een Engelse club uit de Championship. Anderlecht is echter niet alleen: ook het Italiaanse Udinese zou de jonge Fransman willen binnenhalen. Maar wie is Etienne Camara nu eigenlijk? Voetbalflitsen stelt hem even aan je voor.

Etienne Camara Anderlecht

Etienne Camara werd geboren op 30 maart 2003 in Noisy-le-Grand, in Frankrijk. De defensieve middenvelder werd opgeleid bij US Torcy en Angers, maar trok in oktober 2020 naar Engeland om er voor de jeugd van Huddersfield uit te komen. Op 9 augustus 2022 maakte hij er ook zijn debuut voor de A-ploeg. Hij stond toen 90 minuten in de basis tegen Preston, een wedstrijd in de League Cup. Enkele dagen later mocht hij ook in de competitie aantreden. Toen viel hij zeven minuten voor tijd in tegen Stoke City (3-1 winst).

Etienne Camara EK voor beloften Frankrijk

Camara verzamelde dit seizoen in totaal 1.421 speelminuten voor Huddersfield. In zijn eerste seizoen in de Championship kon de Franse middenvelder meerdere basisplekken versieren. Best knap gezien zijn jonge leeftijd en zijn eerste seizoen als profvoetballer. Anderlecht kan een extra middenvelder zeker gebruiken. Camara kan zowel op de zes als op de acht uit de voeten. Hoeveel hij moet kosten, is voorlopig nog niet duidelijk. Maar de marktwaarde van de Huddersfield-speler bedraagt op dit moment 500.000 euro. Die waarde zal hoogstwaarschijnlijk nog stijgen, want binnenkort mag Camara met Frankrijk mee naar het EK voor beloften. Camara's contract bij Huddersfield loopt af in 2024, maar de middenvelder weigerde zijn contract te verlengen. Hij lijkt komende zomer dan ook quasi zeker een transfer te maken.

Op 17 september kreeg de toen negentienjarige Camara zijn eerste basisplek voor Huddersfield:

Ook interessant