Wie is Nail Moutha-Sebtaoui, 17-jarig toptalent van Anderlecht en vaste waarde bij RSCA Futures?

Ook bij RSCA Futures zijn ze aan het nieuwe voetbalseizoen begonnen. Voor het tweede seizoen op rij komen ze uit in de Challenger Pro League, het tweede niveau van het Belgisch voetbal. Vorig seizoen konden we bij de belofteteams in 1B al vaststellen dat het een kweekvijver voor talent is en dat zal deze keer wellicht niet anders zijn. Graag lichten wij enkele talentjes voor jullie uit. Vandaag is Nail Moutha-Sebtaoui van Anderlecht aan de beurt.

Wie is Nail Moutha-Sebtaoui van Anderlecht RSCA Futures?

Nail Moutha-Sebtaoui is een Marokkaans-Belgische, actieve voetballer van Anderlecht die uitkomt voor de RSCA Futures in de Challenger Pro League. Moutha-Sebtaoui is geboren op 17 november 2005 en is momenteel dus zeventien jaar. In 2022 trokken zowel AS Monaco als Juventus stevig aan de mouw van de talentvolle linksachter, maar hij besliste om in Neerpede te blijven. Dat wierp zijn vruchten af, want vorig seizoen maakte hij al zijn profdebuut en in de huidige campagne krijgt hij volop zijn kans. Zowel tegen Beerschot als Dender stond hij 90 minuten tussen de lijnen.

Nail Moutha-Sebtaoui broer van Ilias

In de familie Moutha-Sebtaoui hebben ze blijkbaar bijzonder goede voetbalgenen, want ook zijn broer Ilias is geen onbekende naam. Ilias is zes jaar ouder en legde al een opvallend parcours af. Op z'n 24e speelde hij al voor Standard, Manchester United, Anderlecht, Charleroi, Dudelange, Union en Beerschot. Bij die laatste liep zijn contract af, waardoor hij sinds kort zonder club zit.