2e Nationaler pakt uit met straffe bouwplannen: nieuw stadion, betaald door... supporters!

Stadionplannen in België, het is al jarenlang een lastig topic in de voetbalwereld. Maar kijk: af en toe zijn er toch bouwplannen die erdoor komen. Bij Lyra-Lierse mogen ze zich stilaan beginnen opmaken voor een nieuw, modern complex. De omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuw stadion én jeugdcomplex is goedgekeurd. De bedoeling is dat de werken in 2024 kunnen beginnen.

Lyra-Lierse nieuw stadion

Toen Lierse SK enkele seizoenen geleden failliet ging, ontstonden er twee nieuwe fusieclubs die de naam Lierse dragen. Lierse Kempenzonen, actief in 1B, en Lyra-Lierse, actief in Tweede Nationale. De supporters van Lyra-Lierse kregen uitstekend nieuws: binnenkort kunnen zij terecht in een fonkelnieuw complex om hun club aan het werk te zien.

'Sportpark Lier' zal bestaan uit een stadion van 2.500 toeschouwers en zes jeugdvoetbalvelden. Daarnaast is er nog ruimte voor andere sporten, want op het complex zal je ook kunnen beachvolleyballen, petanquen en 3x3 basketbal kunnen spelen. Het straffe aan het verhaal? Dat is het feit dat meer dan 150 supporters intekenden om aandelen te kopen van de club. Daardoor wordt het stadion gefinancierd door de eigen aanhang. Uniek in het Belgisch voetbal.

Lyra-Lierse heeft erg vurige supporters...