Zeer straf! Ex-Bruggeling scoort op WK voor clubs en bezorgt zijn club bronzen medaille

Kennen jullie Percy Tau nog? De 29-jarige Zuid-Afrikaan heeft een verleden bij Union Saint-Gilloise, Club Brugge én RSC Anderlecht. De flankaanvaller is ondertussen actief bij Al-Ahly Cairo uit Egypte en met die ploeg pakte hij afgelopen weekend brons op het WK voor clubs.

Percy Tau 

Percy Tau is een gekende naam in het Belgisch voetbal. Zo maakte hij destijds furore bij Union Saint-Gilloise (35 matchen) als huurling van Brighton & Hove Albion, waarna hij werd uitgeleend aan Club Brugge (30 matchen) en RSC Anderlecht (14 matchen). Voor de Premier League-club zou hij door problemen met zijn werkvergunning nooit uitkomen, waardoor Al-Ahly uit Egypte hem definitief overnam. Ondertussen zit hij bijna aan honderd matchen voor die club en scoorde hij afgelopen vrijdag in de kleine finale op het WK voor clubs.

Al-Ahly WK voor clubs

Al-Ahly kroonde zich afgelopen seizoen tot kampioen van Egypte en won ook de Afrikaanse variant van de Champions League. Daarom mocht de club van Percy Tau deelnemen aan het WK voor clubs. Al-Ahly won de eerste match met 3-1 van Ittihad FC, verloor in de halve finale met 2-0 van Fluminense, maar won de kleine finale met 2-4 van Urawa. De Japanse club, waar Alexander Scholz (ex-Lokeren, Club & Standard) voor speelt, zag de Zuid-Afrikaanse flankaanvaller één keer scoren. Tau is er een sterkhouder en speelt er bijna elke wedstrijd. Zou hij ooit nog terugkeren naar het Europese vasteland?

Met Club Brugge gaf Tau ooit een assist op het veld van Real Madrid:

Ook interessant