Extra troef in titelstrijd? Vergeten Rode Duivel maakt na 32 weken zijn comeback bij beloften

Het noodlot brak vorig seizoen toe bij Laurent Depoitre toen hij op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie zwaar geblesseerd uitviel tegen KV Oostende. De ex-Rode Duivel scheurde toen zijn achillespees en moest maandenlang revalideren. Nu is er eindelijk licht aan het eind van de tunnel, want Depoitre wordt klaargestoomd om in januari terug minuten te maken bij de A-kern. Afgelopen weekend mocht hij alvast één helft meespelen met de beloften van Gent in Eerste Nationale. Wie weet kan Depoitre nog een extra troef voor KAA Gent zijn in de titelstrijd.

Laurent Depoitre comeback

We keren terug naar 23 april 2023. Laurent Depoitre vervangt in de 76ste minuut Gift Orban, maar moet amper negen minuten later alweer het veld verlaten tegen zijn ex-club KV Oostende. Aanleiding was een gescheurde achillespees, een vreselijke blessure waar de éénmalige Rode Duivel maandenlang van zou moeten herstellen. Ondertussen zijn we we bijna acht maanden verder en lijkt Depoitre bijna wedstrijdfit. “Het waren best wel moeilijke maanden. Ik had vooraf mezelf het doel gesteld om binnen de zes maanden terug te zijn en toen duidelijk werd dat dit niet haalbaar zou zijn, was dat toch even slikken", aldus Depoitre.

Jong Gent-Hoogstraten

In Eerste Nationale verloor Jong Gent afgelopen weekend met 2-3 de topper van Hoogstraten. Depoitre mocht één helft meespelen en werd aan de rust vervangen. Hij krijgt geleidelijk aan minuten (eerst bij de beloften) om in januari hopelijk terug mee te spelen met de A-ploeg. De ondertussen 35-jarige spits speelde bijgevolg nog geen enkele minuut in de Jupiler Pro League dit seizoen en werd door velen al opgegeven. Laat ons niet vergeten dat de boomlange spits destijds Gent haar eerste titel ooit bezorgde. Vanhaezebrouck heeft er straks alvast een extra pion bij in de spits. Geen overbodige luxe aangezien de Buffalo's nog op drie fronten actief zijn. Hoe dan ook, we zijn blij dat Depoitre eindelijk terug is na zijn vreselijke blessure!

Laat ons niet vergeten dat Depoitre de topschutter aller tijden van de Buffalo's is!