Geliefde ex-goaltjesdief van RSCA gaat geschiedenisboeken in na nieuwe topprestatie in Italië

Joshua Zirkzee lijkt het dan eindelijk waar te kunnen maken bij Bologna. Nadat hij vorig seizoen slechts twee keer wist te scoren voor de Serie A-ploeg, zit hij nu al aan acht goals in zestien wedstrijden. Afgelopen weekend kon de ex-Anderlecht-spits twee keer scoren tegen Salernitana en daarmee ging hij de geschiedenisboeken in. Zirkzee is na Kluivert in 1998 de jongste Nederlander die een tweeklapper kon maken in de Serie A.

Joshua Zirkzee Bologna

FC Bologna staat na vijftien speeldagen knap vijfde in de Serie A en mag stiekem dromen van Europees voetbal komend seizoen. Eén van de revelaties is niemand minder dan Joshua Zirkzee, de 22-jarige spits met een verleden bij RSC Anderlecht. De Nederlander zit nu al aan acht goals dit seizoen en doet daarmee veel beter dan afgelopen jaargang. Tegen Salernitana scoorde Zirkzee zelfs twee keer en daarmee ging hij de geschiedenisboeken in.

joshua zirkzee bologna

Joshua Zirkzee Patrick Kluivert Serie A

Joshua Zirkzee is namelijk de jongste Nederlander die een 'brace' (ofwel twee goals in één match) kon scoren in de Serie A sinds Patrick Kluivert voor Milan in 1998. Zirkzee is momenteel 22 jaar oud en heeft een mooie toekomst voor zich. De Nederlandse spits werd twee seizoenen geleden door Bayern München uitgeleend aan RSC Anderlecht en werd daar een echte publiekslieveling. Met achttien goals en dertien assists wilde paars-wit hem definitief inlijven, maar dat bleek financieel onhaalbaar. De match van Bologna tegen Salernitana werd afgelopen weekend trouwens met 1-2 gewonnen. Zirkzee scoorde met andere woorden beide doelpunten voor zijn club. Ook in de Serie A: ex-Genk-middenvelder Kristian Thorstvedt laat zich van zijn minst sportieve kant zien tegen Cagliari.

joshua zirkzee bologna anderlecht

Zirkzee is aan een prima seizoen bezig in Italië!