Belgische 2de klasser verdient 190.000 euro aan het WK ... zonder ook maar 1 minuut te spelen in Qatar

Het WK in Qatar loopt op zijn einde en het clubvoetbal trekt zich stilaan weer op gang. Tijd dus voor de meeste clubs om de balans op te maken, want FIFA had 215 miljoen euro vrijgemaakt om uit te keren aan de clubs die spelers afstaan aan de nationale ploegen tijdens het WK. Dit komt ongeveer neer op een som van 10.000 euro per dag per speler. Clubs worden vergoed vanaf 14 november, toen de voorbereiding op het WK begon. Ook als spelers geen seconde speelden, zoals bijvoorbeeld Vanaken, waren zij voor de FIFA 10.000 euro per dag waard. 

Rijker geworden door het WK

Er zijn dus verschillende clubs die een paar duizenden euro's mogen bijschrijven op hun rekening, waaronder koploper Club Brugge. Met Mignolet, Vanaken, Lang, Skov Olsen, Larin, Odoi, Sowah én Buchanan zijn ze zo'n 1,53 miljoen euro rijker geworden. Ook Genk strijkt nog een kleine 700.000 euro op met Arteaga, El Khannouss en Preciado. Ook Antwerp en Anderlecht verdienen elk nog 600.000 euro door hun internationals naar het WK te sturen.

SK Deinze pikt graantje mee

Het meest opvallende bedrag kom uit onverwachte hoek, want tweedeklasser SK Deinze pikt nog zo'n 190.000 euro mee omdat Liam Fraser met Canada ongeveer negentien dagen in het toernooi bleef. Toch een mooi bedrag voor (slechts) een Belgische tweedeklasser die op een achtste plek staat in de Challenger Pro League, zeker omdat Liam Fraser geen minuut speelde! Resterende teams die ook nog wat kunnen bijschrijven op hun rekening: Standard, Cercle Brugge, AA Gent, KV Mechelen, Eupen en Charleroi. 

Bekijk hier nog eens de beelden wanneer Liam Fraser te horen krijgt dat hij mee mocht met Canada naar het WK: 

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link