THROWBACK! De 10 beste JPL-spelers op FIFA 17, Anderlecht domineert met 4 spelers

De FIFA 23-ratings worden geleidelijk aan bekendgemaakt. Zo weten we al wie de beste spelers zullen zijn uit de Jupiler Pro League, met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen op kop. Bij Voetbalflitsen vonden we het leuk om eens een throwback te doen naar het jaar 2017. Op FIFA 17 hadden deze spelers uit de Belgische competitie de hoogste ratings. En dat lijstje is best opvallend.

Hoogste JPL-ratings FIFA 23

We herkennen, van hoog naar laag: Guillermo Ochoa, Nicolas Lombaerts, Mathew Ryan, Danilo Barbosa, Tomas Pina, Lukasz Teodorczyk, Ludovic Butelle, Youri Tielemans en Matz Sels. Anderlecht vertegenwoordigde met vier stuks de meeste spelers in dit lijstje. Standard en Club Brugge hebben elk twee spelers in het lijstje staan, terwijl KRC Genk en het verrassende KV Oostende ook aanwezig zijn in de top tien. Helaas moeten we vaststellen dat vijf jaar later deze spelers niet meer op het hoogste niveau voetballen, buiten enkele spelers à la Youri Tielemans en Matz Sels. Het kan snel gaan, al zal bij velen de leeftijd een rol hebben gespeeld.

Guillermo Ochoa voert met een 80-rating de lijst aan. De Mexicaanse doelman raakte bekend op het WK in Brazilië toen hij miraculeus de nul hield tegen het gastland. Nadien speelde hij dus nog voor Standard Luik. Hieronder zie je zijn beste saves uit de match tegen Brazilië:

Ook interessant